1e persbericht van dinsdag 7 maart 2006

Eindhoven, 07-03-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie arresteert verdachte autodiefstal

De politie heeft dinsdagochtend rond 3.30 uur op de Tinelstraat een 17-jarige jongen uit Eindhoven in een auto aangehouden. Surveillerende agenten zagen kort daarvoor op de Hoogstraat een auto rijden waarvan de ruiten bevroren waren en de verlichting niet brandde. Toen ze achter de wagen aan reden, ging deze er vandoor. Hij reed op de kruising Blaarthemseweg/Tinelstraat door het rode verkeerslicht en botste vervolgens op de Tinelstraat tegen een lantaarnpaal aan. De 17-jarige bestuurder kon door de politie worden aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. Een bijrijder is er te voet vandoor gegaan en is nog spoorloos. De auto bleek kort daarvoor gestolen te zijn vanaf de Kreeftstraat.

Best: Verdachte diefstal aangehouden

Op de Terraweg is maandagavond rond 22.40 uur een 43-jarige man uit Uden aangehouden. De politie trof de man aan in een vrachtwagen die geladen was met aluminium buizen. Getuigen zagen dat die eerder die avond werden weggenomen bij een bedrijf aan de Magazijnweg in Best. De man is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Reusel: Man aangehouden voor mishandeling

In zijn woning in Reusel is maandagavond rond 19.45 uur een 35-jarige man aangehouden. Hij mishandelde eerder die avond een 70-jarige plaatsgenoot met een paraplu. Deze liep daarbij een wond op aan zijn hand. De twee zijn bekenden van elkaar. De man is meegenomen naar het bureau en de cel ingegaan.

Helmond: Inbraak bij bedrijf

Tussen maandag 22.15 uur en 22.25 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Europaweg. Een raam van de toegangsdeur werd ingeslagen. De buit bestond uit twee navigatiesystemen en een carkit.

Eersel: Inbraak bij bedrijf

Dinsdagochtend tussen 0.30 en 5.00 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Dreef. Een raam werd ingeslagen. Een tweetal computers, drie platte beeldschermen, een speaker en een kassalade werden meegenomen.

Gemert: Laptop weg bij inbraak

Tussen maandag 20.30 uur en dinsdag 4.50 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Oost-Om. Een ruit werd ingeslagen. De buit bestond uit een laptop.

Knegsel: Auto gestolen

Bij een woning aan de Eikenbocht is tussen maandag 22.45 uur en dinsdag 8.00 uur een auto gestolen. Het gaat om een zilverkleurige Volkswagen Transporter met het kenteken 88-BH-LX.