Politie Gelderland-Midden

Vooraankondiging verkeerscontroles

Publicatiedatum: 7-3-2006 12:41:46 Het regionale Verkeershandhavingsteam houdt in de hele regio Gelderland-Midden verkeerscontroles. Deze controles richten zich op de speerpunten snelheid, alcohol, rood licht negatie, gordeldracht, het dragen van de helm en constructiesnelheid van brom- en snorfietsen. In de week van 8 t/m 14 maart 2006 zijn de volgende controles gepland:


* Donderdag 9 maart wordt in Arnhem-Klarendal gecontroleerd op Vrijdag 10 maart wordt in Wageningen gecontroleerd op snelheid en het dragen van de autogordel.
Zaterdag 11 maart wordt in Barneveld en Hoevelaken op verschillende Zondag 12 maart wordt in de gemeente Rijnwaarden gecontroleerd op
---

Arnhemmer aangehouden na conflict over sigarettenpeuken
Publicatiedatum: 7-3-2006 12:20:06

Arnhem - Een 24-jarige Arnhemmer is maandagavond rond 22.15 uur aangehouden bij zijn woning aan de Amsterdamseweg. De man wordt er van verdacht een 33-jarige plaatsgenoot - die bij de buren op bezoek was - te hebben bedreigd met een stuk hout en een schroevendraaier. Het conflict tussen de twee mannen zou zijn onstaan door sigarettenpeuken in de gemeenschappelijke ruimte van het pand. Tijdens de schermutseling zou de 33-jarige Arnhemmer zichzelf hebben verdedigd door de 24-jarige man een klap tegen zijn hoofd te geven. De politie werd gewaarschuwd, kwam ter plaatse en hield de 24-jarige Arnhemmer bij de woning aan. Voordat de man kon worden ingesloten voor verhoor, is hij in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhemmers aangehouden voor beroving

Publicatiedatum: 7-3-2006 12:06:40

Arnhem - Twee Arnhemmers (26 en 34 jaar oud) zijn maandagavond aangehouden op de Spoorwegstraat in Arnhem. Zij worden er van verdacht eerder die avond daar een 40-jarige Arnhemmer te hebben beroofd van onder meer zijn rijbewijs. De 40-jarige man zou zijn vastgehouden, geschopt en in het gezicht geslagen, vervolgens werd onder meer het rijbewijs wegenomen. Hierna kon de 40-jarige Arnhemmer wegkomen en meldde hij zich op het politiebureau. Agenten zijn vervolgens naar de twee Arnhemmers gaan zoeken en troffen hen aan op de Spoorwegstraat, alwaar ze werden aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Vrouwen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal
Publicatiedatum: 7-3-2006 12:05:35

Arnhem - Een 23-jarige Arnhemse is maandagmiddag aangehouden nabij een winkel aan de Hanzestraat in Arnhem. De vrouw wordt er van verdacht kinderkleding te hebben weggenomen uit de winkel. Zij werd aangehouden door beveiligingspersoneel van de winkel; even later werd zij overgedragen aan de gewaarschuwde politie.

Een 55-jarige vrouw uit Wolfheze is maandagmiddag aangehouden bij een winkel aan de Ketelstraat in Arnhem. Zij zou geprobeerd hebben een broek mee te nemen, zonder deze af te rekenen. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm van het poortje af, waarna zij door winkelpersoneel werd aangehouden. Even later is zij overgedragen aan de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606