Marleen Veldhuis geeft zwemles aan kinderen met astma

Nederlands astma fonds

Astma Fonds besteed in 2006 extra aandacht aan bewegen

Leusden, 7 maart - Topzwemster Marleen Veldhuis, zelf last van astma, geeft morgen in het Sloterparkbad in Amsterdam zwemles aan 20 kinderen met astma. Dit is één van de activiteiten die het Astma Fonds dit jaar initieert om mensen met luchtwegklachten meer te laten bewegen.

Met name mensen met astma en COPD bewegen te weinig. Naarmate men meer beperkingen ervaart en/of meer last heeft van kortademigheid sport, fiets of wandelt men minder. Het Astma Fonds vindt het belangrijk om actief bewegen bij mensen met astma en COPD te stimuleren. Actief bewegen verbetert de conditie en leidt tot een vermindering van klachten. Hiermee krijgen mensen met luchtwegklachten een betere controle over hun aandoening. Sporten is bovendien een goede manier om te ontspannen.

Marleen Veldhuis is Nederlands topzwemster en heeft zelf ook last van astma. Onlangs heeft ze op het Europese Kampioenschap korte baan 4 gouden medailles gewonnen. De zwemles onder haar leiding is bedoeld om het belang van bewegen bij jonge kinderen met astma en hun ouders onder de aandacht te brengen. Marleen Veldhuis laat zien dat bewegen met astma niet alleen leuk en belangrijk is, maar dat het zelfs mogelijk is topprestaties te leveren. Het Astma Fonds organiseert deze middag in samenwerking met Top Sports Group en GlaxoSmithKline.

Naast voldoende bewegen zijn er andere mogelijkheden om astma onder controle te krijgen. Hiervoor zijn verschillende tests op internet beschikbaar. Bijvoorbeeld www.astmatest.nl en zelftest.astmafonds.nl.

////


Noot voor de redactie,