Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Persbericht

Namens De Veilige School: datum:
IJsselcollege 07 maart 2006
Comenius College nummer:
CVO Accent 020
Politie Rotterdam Rijnmond, district Oost
Gemeente Capelle aan den IJssel
|                                                                              |
Prima resultaat kluisjescontrole Capelse scholen

Op 1 maart zijn op alle locaties van het Comenius College en het IJsselcollege in Capelle kluisjes gecontroleerd. De schoolleiding opende in aanwezigheid van de politie en de leerling de kluisjes. Er is in het kluisje van één van de leerlingen een kleine hoeveelheid wiet gevonden. Wapens of vuurwerk zijn niet aangetroffen. De scholen, politie en gemeente spreken dan ook van een geruststellend resultaat.

Veiligheid op school
Veiligheid op school is net zo belangrijk als veiligheid op straat. Leerlingen hebben namelijk een veilige schoolomgeving nodig om goed te presteren en zich optimaal te ontwikkelen. Veiligheid op school is niet een zaak van de school alleen. Daarom werken alle Capelse scholen, de politie district Oost en de gemeente samen onder de titel 'Veilige School'. Een onderdeel van deze samenwerking is de preventieve kluisjescontrole op alle locaties van de scholen van het voortgezet onderwijs in Capelle.

Passende maatregelen
Als er tijdens een kluisjescontrole bijvoorbeeld wapens of andere voorwerpen als vuurwerk gevonden worden, dan worden passende maatregelen getroffen. In ernstige gevallen kan dit leiden tot aanhouding door de aanwezige politie en wordt de betrokken leerling meegenomen naar het politiebureau voor de strafrechtelijke afhandeling. In minder ernstige gevallen, zoals het aantreffen van een kleine hoeveelheid softdrugs of alcohol, bepaalt de school zelf welke maatregelen zij neemt. Voor de leerling bij wie de softdrugs zijn gevonden, zijn passende maatregelen getroffen.
---