Ingezonden persbericht


Persbericht

LaCie introduceert LaFrame voor optimale blik op het beeldscherm


· LaFrame biedt maximaal visueel comfort.
· Neemt visuele afleidingen weg uit het blikveld.
· Bevordert de concentratie op uit te voeren werkzaamheden.
· Wordt geleverd bij alle LaCie 100 Series-beeldschermen.

Amsterdam, 7 maart 2006 - LaCie introduceert LaFrame voor 100 Series-beeldschermen. Dit unieke hulpstuk neemt afleidingen weg uit het blikveld van de gebruiker en zorgt zo voor extra visueel comfort. Hierdoor kunnen gebruikers alle aandacht op hun werk richten en neemt de productiviteit toe, zelfs in de drukste kantoortuinen. LaFrame wordt per direct geleverd bij LaCie 119- en 120- beeldschermen. Deze beeldschermen zorgen voor een uitstekende weergave van documenten door de hoge contrastverhoudingen van 1000:1.

Ward Bauwens, Area Manager Benelux bij LaCie: "Door de visuele ervaring die LaFrame biedt kunnen gebruikers zich ongestoord op hun werk richten. In combinatie met de hoge contrastverhouding van onze 100 Series-beeldschermen is LaFrame een uitkomst voor gebruikers bij het uitvoeren van ontwerp-, lay-out- of editingtaken."

De 100 Series-beeldschermen van LaCie met LaFrame zijn ideaal voor gebruikers die in hun werk dagelijks met grote hoeveelheden afbeeldingen en tekst te maken krijgen. Met LaFrame wordt de behuizing van de monitor omlijst door een soort zwarte doek met antireflecterende eigenschappen. Dit doek vermindert schitteringen door omgevingslicht en zorgt ervoor dat afbeeldingen en tekst nog duidelijker zichtbaar zijn op het scherm. LaFrame wordt direct achter het beeldscherm gemonteerd.

De LaCie 100 Series-beeldschermen - het 19 inch LaCie 119-beeldscherm en het 20 inch LaCie 120-beeldscherm - maken beide gebruik van hoogwaardige MVA (Multi-domain Vertical Alignment) LCD-technologie. Deze maakt zeer hoge contrastverhoudingen (tot 1000:1) en brede gezichtshoeken van 170 graden mogelijk. Dankzij de flexibele standaard kunnen de ergonomische beeldschermen in hoogte worden versteld, gekanteld en gedraaid zodat ze in elke werkomgeving passen. Ook zijn ze te gebruiken in combinatie met een bureauklem en uitschuifbare arm. Hierdoor is het scherm in elke richting te bewegen zonder dat het kostbare ruimte op het bureau inneemt. De beeldschermen zijn compatibel met pc- en Mac-werkstations en hebben een analoge (VGA) en digitale (DVI) video-interface.

EIGENSCHAPPEN

· LaFrame met antireflectiescherm van zwart doek (patent aangevraagd)
· Hoogwaardige MVA LCD-paneeltechnologie
· Toonaangevende contrastverhouding: 1000:1 (LaCie 119), 700:1 (LaCie 120)
· Brede gezichtshoeken van 170°

· Grote schermafmetingen: 19 inch en 20 inch
· Ergonomisch: draaibaar, kantelbaar en in hoogte verstelbaar
· Compatibel met ergonomische LaCie-bureauklem en uitschuifbare arm (apart verkrijgbaar)
· Compatibel met de kalibratie-oplossing LaCie blue eye 2 (apart verkrijgbaar)

Verkrijgbaarheid
De LaCie 119 + LaFrame (¤ 499) en LaCie 120 + LaFrame (¤ 769) zijn direct telefonisch of via de website van LaCie te bestellen. Later deze maand zijn de beeldschermen ook verkrijgbaar via het LaCie-netwerk van gespecialiseerde dealers. De LaCie 100 Series-beeldschermen met LaFrame worden in Europa geleverd met een garantie van drie jaar ('advance swap': directe vervanging vóór afhandeling garantieclaim). Uitgebreide productinformatie is te vinden op http://www.lacie.com/nl/products/product.htm?pid=10753 en http://www.lacie.com/nl/products/product.htm?pid=10754.

LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor PC- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Ora-Ïto en Neil Poulton. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431).