Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Henk Kuipers doet mee aan The Best

Biker Build-off van Discovery Channel

KLAZIENAVEEN ­ Henk Kuipers, eigenaar van ZOD Motorcycles in Klazienaveen, is uitgenodigd mee te werken aan het Discovery Channel programma The Best Biker Build-off. Twee van de bekendste motorbouwers ter wereld krijgen de opdracht om in twee weken tijd een compleet nieuwe motor bouwen. Kuipers is door Marcus Walz, een van de bekendste motorbouwers ter wereld, gevraagd de complete logistiek op zich te nemen in de plaats waar gebouwd wordt. Henk Kuipers is de eerste Nederlander, die voor dit programma is uitgenodigd.

Henk Kuipers is behalve dealer van het bekende Amerikaanse motormerk Harley Davidson ook importeur van Walz Motoren voor de hele Benelux. "Walz motoren zijn gebaseerd op het frame en het motorblok van Harley Davidson. Op aanwijzingen van Walz bouwen wij dan een motor op maat voor de klant", zegt Kuipers.

In het door Discovery Channel opgezette programma, dat overigens voor de vijfde keer wordt gehouden, is voor de eerste keer een Europese motorbouwer gevraagd. Walz neemt het op tegen de Amerikaan Jesse Jurrens van Independent Cycle. Jurrens brengt zijn motoren uit onder de naam The Legend Air.

Na twee weken bouwen en spuiten mag het Amerikaanse kijkerspubliek van Discovery Channel de mooiste motor uitkiezen. Maar eerst moeten de bouwers in vier dagen 2000 mijl rijden van Miami in de staat Florida naar Arizona.

"Wij hebben een Amerikaanse vestiging van Walz in Amerika"' legt Kuipers uit, die het een hele eer vindt om aan het programma mee te mogen werken. "Die pakt dat hele circus op. Ik ga organisatorisch de boel op poten zetten. Het leuke is dat in ieder geval de voorvork, die wij in Klazienaveen hebben ontwikkeld, wordt gebruikt voor de Grand Prix Stage One, zoals Marcus Walz de motor heeft genoemd. Ik neem mijn eigen motor ook mee. Daar rijd ik op als we de 2000 mijl afleggen."

De wedstrijd vindt plaats in de laatste week van maart en de eerste week van april. De Amerikaanse kijkers van Discovery Channel kunnen in mei al kijken. In Europa wordt The Best Biker Build-off in september uitgezonden.



Ingezonden persbericht