Gemeente Voorschoten

Persberichten - Nog een paar weken tijd voor aanvragen voor het Vrijwilligersfonds Voorschoten
Uitgebracht op: dinsdag 7 maart 2006

In 2004 heeft de gemeente het Vrijwilligersfonds Voorschoten opgezet. Het fonds bleek een groot succes. Ook dit jaar is het weer mogelijk om uit dit fonds donaties aan te vragen voor het bevorderen van de deskundigheid, het waarderen en werven van vrijwilligers. Voorschotense vrijwilligersorganisaties kunnen tot en 31 maart hun aanvraag nog indienen.

Voorbeelden van activiteiten waarvoor organisaties een bijdrage kunnen krijgen, zijn cursussen voor bestuursleden, de afsluiting van het seizoen, een etentje voor de vrijwilligers of een wervingscampagne voor nieuwe vrijwilligers.

In januari heeft de gemeente Voorschoten aanvraagformulieren verstuurd aan 180 Voorschotense vrijwilligersorganisaties. Inmiddels heeft de gemeente al een groot aantal aanvragen ontvangen. Organisaties die ook in aanmerking willen komen voor een donatie, hebben nog een paar weken de tijd om hun aanvraag in te dienen.

Aanvraagformulieren zijn op te halen bij het gemeentehuis en de bibliotheek of te downloaden van de gemeentelijke internetpagina (www.voorschoten.nl onder het kopje
nieuws/persberichten/aanvraagformulier Vrijwilligersfonds 2006).

Voor vragen over het Vrijwilligersfonds kan contact opgenomen worden met afdeling Welzijn: (071) 5 600 690.


- einde bericht -