Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 7 maart 2006

Politie treft 500 planten aan bij inval in loods

TILBURG Mede naar aanleiding van een melding via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem, stuitte agenten vanmorgen op een, in bedrijf zijnde hennepkwekerij in de Lange Nieuwstraat te Tilburg. Nadat de agenten een onderzoek hadden ingesteld in de loods, troffen ze in een verborgen ruimte een kwekerij aan waar op dat moment 500 planten bloeiden. Doordat er in deze verborgen ruimte geen luchtmogelijkheid aanwezig was en daarnaast de temperatuur enorm opliep, werd de brandweer in kennis gesteld. Nadat de brandweer het overtollige water in de ruimte had weggepompt en meerdere luchtgaten had aangebracht, startten de agenten met het ruimen van de kwekerij.
Alle aangetroffen benodigdheden werden ter plaatse vernietigd. De stroom bleek buiten de meterkast om afgetapt te zijn waardoor er een brandgevaarlijke situatie ontstond.
De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar/huurder van het pand en mogelijke handlangers die betrokken zijn geweest bij de inrichting.

De Tilburgse politie maakt regelmatig capaciteit vrij om kwekerijen te ruimen. Hiermee geeft de politie ook invulling aan het eerder gesloten hennepconvenant met de Gemeente, Woningbouwverenigingen, O.M. , Essent en andere partners.
Bij de actie van vandaag waren 11 agenten betrokken. Tevens verleenden Essent, het BAT en de brandweer ondersteuning.

Vier jongeren aangehouden na bedreiging en diefstal fiets

TILBURG Op het Pater van den Elsenplein te Tilburg hebben agenten gisteravond, rond 18.15 uur, vier jongens (tussen de 13 en 18 jaar oud) afkomstig uit Tilburg, aangehouden. Kort voor hun aanhouding had de 13 jarige jongen op het Pater van den Elsenplein een fiets van een 26 jarige man, afkomstig uit Tilburg, weggenomen.
Bij ontdekking van de fietsdiefstal stelde de aangever in de omgeving een onderzoek in. Op de hoek met de Piet van Haarenstraat zag hij zijn fiets tegen de muur staan. Bij zijn fiets stonden de vier jongens. Op het moment dat hij richting zijn fiets liep, renden de jongeren weg. Een van hen stopte om de hoek en trok een mes. De aangever sprak vervolgens deze jongen op zijn gedrag aan, pakte zijn fiets en reed weg richting Broekhovenseweg. Korte tijd later werd hij klemgereden door een personenauto waarin de drie andere verdachten zaten. Deze verdachten duwden de aangever en namen een bedreigende houding aan. Ook werd hij woordelijk bedreigd.
In kennis gestelde agenten hebben de jongens aangehouden. Op het bureau werden ze in verzekering gesteld.

Man aangehouden na mishandeling vrouw

TILBURG In de Alsemhof te Tilburg hebben agenten gisteravond, rond 19.00 uur, een 34 jarige man, afkomstig uit Tilburg aangehouden terzake mishandeling. De man was samen met een vriend op bezoek bij de 30 jarige bewoonster. In de woning ontstond er onenigheid over geleend geld. Beide mannen mishandelden de vrouw vervolgens in bijzijn van haar kinderen. De vrouw werd op de grond gegooid nadat de mannen haar aan haar haren getrokken hadden. Nadat het de vrouw lukte haar woning uit te vluchten alarmeerde ze de politie. De agenten hielden vervolgens een van de mannen aangehouden. Deze verdachte werd in verzekering gesteld. Naar de identiteit van de andere man stelt de politie een onderzoek in.

Flessentrekkerij

TILBURG Gisteravond hebben agenten bij een eetgelegenheid aan de Westermarkt te Tilburg, een 53 jarige vrouw afkomstig uit Tilburg aangehouden nadat ze een genuttigde maaltijd niet kon betalen. Nadat vrouw rond 19.00 uur drie glaasjes witte wijn had gedronken en een tomatensoepje had gegeten, gaf ze aan dat ze het genuttigde niet wilde en kon betalen. E vrouw werd aangehouden. De politie onderzoekt of dit in het verleden al vaker gebeurd is.

Man betrapt op rijden onder invloed

TILBURG - Surveillerende agenten controleerden vannacht rond 02.45 uur in de Kardinaal v Envkevoirtstraat een 37-jarige automobilist, afkomstig uit Tilburg. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Een blaastest op het bureau wees uit dat hij 365 ug/l, zijnde 0,85 promille alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een rijverbod van drie uur en een proces verbaal, mocht hij vertrekken. .

Fietsster (27) gewond na aanrijding

TILBURG - Gisteravond omstreeks 18.30 uur raakte op het kruisingsvlak Ringbaan Zuid met de Broekhovenseweg een 27 jarige fietster, afkomstig uit Tilburg gewond. Een automobiliste, een 46-jarige vrouw uit Herwenen, reed over de Ringbaan Zuid. Ze kwam uit de richting van de Ringbaan Oost en stak, bij groen licht het genoemde kruisingsvlak over. De fietsster reed op hetzelfde moment bij rood licht het kruisingsvlak op. Ze kwam uit de richting van het Pater van den Elsenplein en was voornemens de kruising recht over te steken. Op het kruisingsvlak ontstond een aanrijding waarbij de fietsster, die het rode licht negeerde been- en armbreuken opliep.

Inbraak uit autogarage

TILBURG: Onbekenden hebben gisteravond, rond 23.00 uur in een autogarage aan de Kapitein Hatterasstraat in Tilburg ingebroken. Om het pand binnen te komen hebben de verdachten een ruit ingeslagen. Er werd onder meer, vanuit een vitrinekast, een navigatiesysteem weggenomen. De technische dienst van de politie heeft een sporenonderzoek ingesteld. De zaak wordt onderzocht.

Politie pakt winkeldieven op

TILBURG: Gisteravond rond 19.30 uur hebben agenten twee vrouwen aangehouden wegens diefstal uit een supermarkt gelegen aan het Bart van Peltplein. Bij beide dames, een 41-jarige en een 54-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Tilburg, werden goederen aangetroffen die niet waren betaald. Tegen de vrouwen is proces verbaal opgemaakt.

Man ingesloten door politie

TILBURG: tijdens surveillance, controleerden agenten gisteravond, tegen 21.30 uur is een 34-jarige man uit Tilburg in de Alleenhouderstraat. Tijdens controle bleek dat de man gezocht werd omdat hij nog 15 dagen gevangenisstraf uit moet zitten. Hij is ingesloten door de politie.

Auteur: Desirée Brabers