Ingezonden persbericht


Uitreiking donderdag 27 april, 15.00 uur tijdens TINE 2006

Genomineerden vosko trofee 2006 bekend

De 11e uitreiking van de Vosko Trofee vindt plaats op donderdag 27 april aanstaande tijdens TINE 2006 in Amsterdam RAI. Ruilprogramma Tribler, mediaspeler LAMA-box, netwerktoegangsproject Eduroam en webradio toepassing Live-Pod strijden dit jaar om de prijs. De Vosko Trofee is een initiatief van Vosko Networking en Jaap van Till. De organisatie is in handen van Vosko Networking en Amsterdam RAI.

De Vosko Trofee is een prijs voor Nederlandse netwerkpioniers die op het gebied van 'netwerktechnische vernieuwing' een opzienbarende vooruitgang hebben geboekt. De jury bestaat dit jaar uit Peter Apers (wetenschappelijk directeur CTIT Universiteit Twente), Jens Arnbak (hoogleraar tele-informatietechniek TU Delft), Joris Heerkens (Partner PhiDelphi Corporate Finance), Erik Huizer (NOB), Peter Olsthoorn (journalist/columnist), Luc Sala (ICT pionier en mediaondernemer) en voorzitter Jaap van Till (Stratix Consulting Group).

Uit het recordaantal van 42 inzendingen heeft de jury afgelopen week vier eindkandidaten geselecteerd:
- Johan Pouwelse en zijn team van studenten en onderzoekers van de TU Delft, voor het ontwikkelen en uittesten van het peer-to-peer programma Tribler p2p-TV.
- De broers Martin en Anthony Potappel van It's Logic in Barneveld voor het ontwerpen en ontwikkelen van de LAMA (Linux Advanced Media Application)-box, een mediaspeler die de tv met internet verbindt en onder meer videobestanden laat downloaden.
- Klaas Wierenga van SURFnet bv voor het project Eduroam, een applicatie om de toegangssystemen voor wifi-netten te koppelen. Daarmee kunnen studenten en wetenschappers al bij ruim 400 onderwijsinstellingen in Europa, Azië en Australië inloggen.
- Jelle Martijn Kok van You/Com en Karel Raven van SolutionsRadio.nl voor het ontwikkelen van Live-Podcasting, een webradio toepassing om podcasts te beluisteren zonder PC of iPod.

Tijdens TINE 2006 op donderdag 27 april om 15.00 uur presenteren deze genomineerden in korte videoboodschappen hun 'netwerkontdekkingen' en kiest de jury de uiteindelijke winnaar. Deze ontvangt de unieke zilveren Vosko Trofee en een bedrag van ¤ 10.000.

Meer informatie over de Vosko Trofee en een uitgebreidere projectbeschrijving van de genomineerden is te vinden op www.voskotrofee.nl .

Over TINE
TINE is het grootste en meest toonaangevende vakevenement voor de ICT industrie in Nederland. Het evenement geeft een compleet overzicht van actuele ICT-aandachtsgebieden, waarbij de focus ligt op de sectoren Telecommunicatie, InterNetworking, New Media en Entertainment. Jaarlijks neemt meer dan 75 procent van de ICT-marktleiders deel als exposant en trekt de beurs tussen de 13.000 en 15.000 bezoekers. TINE richt zich op directieleden, ICT-managers en ICT-specialisten uit het bedrijfsleven en bij de overheid. TINE 2006 wordt gehouden van 26 tot en met 28 april 2006 in Amsterdam RAI. Meer informatie is te vinden op www.tine.nl.

Amsterdam, 7 maart 2006

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht