Politie Midden- en West Brabant

Succes voor Bureau Brabant

TILBURG, 7 maart 2006

De politie in Rosmalen heeft drie mannen aangehouden die verdacht worden van oplichting en diefstal. Met deze aanhouding zijn ook enkele zaken opgelost waaraan Bureau Brabant aandacht heeft besteed.

Een inwoonster van Rosmalen, van wie in december op het station van haar woonplaats de pinpas werd gerold, herkende op dinsdag 21 februari een drietal mannen op hetzelfde station waarvan zij het vermoeden had dat zij voor de diefstal verantwoordelijk waren. Met haar gestolen pas was ook geld van haar rekening gehaald.

De gewaarschuwde politie van Rosmalen rekende het drietal in en herkende een van de mannen van een foto die was getoond in de
uitzending van Bureau Brabant op maandag 23 en dinsdag 24 januari. Daarop was te zien hoe de man geld pinde met een gestolen pas die was buitgemaakt op het station van Heeze. Het drietal mannen wordt in ieder geval verdacht van diefstal van pinpassen en de daarop volgende oplichtingen: een keer in Rosmalen, twee keer in Geldrop, een keer in Heeze en twee keer in Oss. Alle feiten vonden plaats op de stations van die plaatsen.

De in België woonachtige mannen zijn een Bosnische vader (56) en zoon (25) en een 50-jarige vriend van de vader.

Het drietal is in bewaring gesteld en wordt momenteel nog verhoord.

Auteur: Gerda Preusting