Noordwijk Door gladheid onderuit

Een 16-jarig meisje uit Rijnsburg kwam dinsdagmorgen 7 maart rond 08.15 uur op de Herenweg met haar snorfiets ten val. Vermoedelijk was een opgevroren wegdek daar de oorzaak van. Met een pijnlijke rug werd het meisje voor controle overgebracht naar het LUMC.

Noordwijk Snelheidscontroles N206

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zaterdag 4 maart een snelheidscontrole gehouden op de provinciale weg N206. Met behulp van een lasergun werden de snelheden gemeten; overtreders heeft het RVHT laten stoppen en een bekeuring aangezegd. In totaal ging het hier om 27 bestuurders die te hard reden. De hoogstgemeten snelheid was 141 km/uur waar 100 km/uur gereden mag worden. Maandag hield het RVHT een radarcontrole. 35 Bestuurders, nog geen half procent, reed te hard. De hoogstgemeten snelheid was 114 km/uur. De overtreders krijgen binnenkort een bekeuring thuisgestuurd. Op de N206 worden regelmatig metingen gehouden. Hierbij worden ongeveer twee of vier weken dag en nacht de gereden snelheden geregistreerd. Bij de laatste meting bleek dat op de N206 (tussen Leiden en De Zilk) gemiddeld ongeveer 6% te hard rijdt. Dit percentage stond een paar jaar geleden nog op 9%. De regelmatige controles door het RVHT lijken dus invloed te hebben op het snelheidsgedrag op de N206.

Oegstgeest Niet schoonmaken autoruit levert fikse boete op Het niet ijsvrij maken van een voorruit van een auto leverde dinsdag 7 maart een 49-jarige man uit Oegstgeest uiteindelijk een fikse boete van 220 euro op. Om 07.45 uur zag een motoragent een auto op de Salvialaan rijden waarvan de voorruit nog bevroren was. De agente stelde vast dat de automobilist zo onvoldoende zicht kon hebben op het overige verkeer en daardoor gevaar opleverde voor het overige verkeer waaronder veel fietsende schoolkinderen. Juist op het moment dat de agent de automobilist wilde laten stoppen, stopte deze zelf al, stapte uit en begon de voorruit van ijs te ontdoen. De agent besloot de man toch te bekeuren voor zijn onverantwoord gedrag, iets waar hij het niet mee eens was. De Oegsgeestenaar maakte de motoragent uit voor 'klootzak' en herhaalde dit meerdere keren. De agent hield de man vervolgens aan voor belediging. Aan het politiebureau kreeg de Oegstgeestenaar een boete van 220 euro. Hierna werd hij weer op vrije voeten gesteld.

Alphen a/d Rijn Roodlichtcontrole bij wegwerkzaamheden

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft maandag 6 maart een roodlichtcontrole gehouden bij wegwerkzaamheden op de Steekterweg. In totaal negeerden 24 bestuurders het rode licht. Zij krijgen binnenkort een bekeuring thuisgestuurd van 130 euro.

Hazerswoude-Dorp Snelheidscontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zondag 5 maart een snelheidscontrole gehouden op de Hoogeveenseweg. Ruim drie procent, oftwel 80 bestuurders, reden te hard. De hoogste snelheid was 112 km/uur.

Moordrecht Snelheidscontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft maandag 6 maart een snelheidscontrole gehouden op de provinciale weg. Ruim twee procent, oftewel 85 bestuurders reden te hard en krijgen binnenkort een bekeuring thuisgestuurd.

Zevenhuizen Snelheidscontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zondag 5 maart een snelheidscontrole gehouden op de Noordelijke Dwarsweg, op het 60 km-gedeelte. Slechts negen bestuurders overschreden de snelheid. Wel was zorgwekkend dat de hoogstgemeten snelheid op deze vrij smalle weg 108 km/uur was.

Bergambacht Snelheidscontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zondag 5 maart een snelheidscontrole gehouden op de provinciale weg N210. Het team controleerde met de lasergun. Mensen die te hard reden, liet het RVHT stoppen en kregen meteen een bekeuring aangezegd. In totaal reden 25 mensen te hard. De hoogste snelheid was 123 km/uur waar 80 km/uur gereden mag worden.

--------------------------------------------- einde middagberichten ---------------------------------------------


---

---- --