Cap Gemini Nederland



PERSBERICHT

Utrecht, 7 maart 2006

Capgemini opent eerste Mendocino Competence Center

Onlangs opende Capgemini Nederland het eerste internationale Mendocino Competence Center. Het Competence Center, gehuisvest in het hoofdkantoor van Capgemini te Utrecht, is het resultaat van een samenwerkingsverband tussen Capgemini, SAP en Microsoft. Doel is bedrijven te helpen bij de implementatie van Mendocino, het nieuwe gezamenlijke product van SAP en Microsoft.

Mendocino slaat een brug tussen de desktop productivity tools van Microsoft en de bedrijfsapplicaties van SAP. Werknemers krijgen hierdoor gemakkelijk toegang tot belangrijke bedrijfsinformatie waardoor werkprocessen worden gestroomlijnd en de complexiteit en kosten van beheer naar beneden gaan.

Het Mendocino Competence Center organiseert de kennisontwikkeling rondom Mendocino en biedt demonstraties om potentiële gebruikers inzicht te bieden in de mogelijkheden en voordelen van het product. "Met de opening van het Mendocino Competence Center ontsluiten we de gecombineerde competentie van SAP-consultants en Microsoft-specialisten. Dit geeft onze klanten een ongekende kans om werkprocessen te vereenvoudigen", aldus initiatiefnemer Frank Riedijk van Capgemini.

"Met de oprichting van dit Competence Center speelt Capgemini proactief in op de nieuwste SAP ontwikkelingen. Het centrum biedt klanten snel inzicht in de voordelen van de technologie. De additionele businesskennis en expertise van Capgemini maakt het daarbij relevant voor hun organisatie", aldus Bart Hogendoorn, Managing Director SAP Nederland. Algemeen Directeur Michel van der Bel van Microsoft Benelux voegt daaraan toe: "Met de Mendocino lancering begeven we ons met functioneel georiënteerde producten op het gebied van bedrijfsprocessen. De combinatie van technologie- en marktkennis waarin Capgemini voorziet, is hierbij onontbeerlijk."

Wereldwijd vinden op dit moment verschillende pilot implementaties van Mendocino plaats. Capgemini neemt in Nederland één van deze projecten voor haar rekening. De verwachting is dat dit project dit voorjaar succesvol wordt afgerond.

Over Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is een bekend innovator op het gebied van software, diensten en technologie voor zowel zakelijk als persoonlijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan oplossingen en diensten die mensen en organisaties overal ter wereld in staat stelt hun ambities te verwezenlijken.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in bedrijfssoftware-oplossingen. Met deze oplossingen bedient SAP zowel kleine en middelgrote bedrijven als grote internationale ondernemingen. Met behulp van oplossingen van SAP verbeteren bedrijven overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij hun bedrijfsvoering en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP NetWeaver, het open integratie- en applicatieplatform voor op webservices gebaseerde applicaties, vormt hiervoor de basis. SAP heeft momenteel 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail, tot overheidsinstellingen en financiële instellingen. Op dit moment gebruiken meer dan 29.800 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het totale aantal SAP installaties is wereldwijd gestegen tot boven 100.600. SAP heeft dochterondernemingen in meer dan vijftig landen. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Meer informatie is te vinden op www.sap.nl

Over Capgemini
Capgemini, een van de meest toonaangevende aanbieders van consulting-, technology- en outsourcingdiensten ter wereld, werkt op een unieke manier samen met zijn klanten. Deze werkwijze noemt Capgemini de "Collaborative Business Experience". Door zich te richten op gezamenlijk succes en het behalen van aantoonbare toegevoegde waarde helpt Capgemini bedrijven bij het ontwikkelen van nieuwe groeistrategieën, het optimaal benutten van de mogelijkheden van technologie, en te groeien als gevolg van een krachtige samenwerking. Capgemini heeft wereldwijd ongeveer 61.000 medewerkers in dienst en realiseerde in 2005 een omzet van 6,9 miljard euro. Meer informatie over afzonderlijke disciplines, vestigingen en onderzoek is te vinden op www.nl.capgemini.com

EINDE PERSBERICHT



Cap Gemini Nederland