Gemeente Heerlen

Jetix maakt tv-opnamen op school; Kids Top Twintig in Heerlen

Dinsdag 7 maart heeft televisiezender Jetix het programma Kids Top Twintig opgenomen op de Heerlense school OBS De Piramide Freinet in Zeswegen. De opnamen worden op 12 en 19 maart as om 10.00 uur uitgezonden. Groep 6/7 van de school heeft deze discomiddag gewonnen met het mooiste schilderij van het project Heerlen Schoon van Bureau Handhaving van gemeente Heerlen.

's Ochtends vroeg verraste presentatrice Kim-Lian de kinderen al in de klas: het hele klaslokaal moest dan ook omgebouwd worden. Groep 6/7 van de Freinetschool heeft samen met twee andere klassen kunnen genieten van live optredens van de Belgische zangeres Belle Perez en van de boyband D-Ground. In totaal hebben zo'n 65 kinderen meegezongen en gedanst op de populairste nummers van de Kids Top Twintig. Sommige kinderen hebben zelfs een vraag kunnen stellen aan de popsterren of aan Kim-Lian zelf.

Ook enkele groepen van OBS de Piramide Rennemig hebben 's middags opnamen bijgewoond. Zij wonnen de tweede prijs in de wedstrijd Heerlen Schoon. Voor hen hebben meidengroep Party's'cool en de boyband Topstars live opgetreden. Topstars staat momenteel eerste in de Kids Top Twintig met het nummer "Jong".

De opnamen van de Rennemigschool worden op 12 maart om 10 uur uitgezonden; die van de Freinetschool op 19 maart. De uitzending wordt de daaropvolgende vrijdagmiddag herhaald.

Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door financiering vanuit Europese Urban-middelen

HEERLEN, 7 maart 2006
Concernstaf Communicatie
Francine Pelzers
(045) 560 40 70
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------
b e r i c h t

p e r s

---- --