Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (07/03)

OOSTERHOUT NB, 7 maart 2006

Man opzettelijk aangereden na ruzie

OOSTERHOUT: In Oosterhout is een 35jarige Oosterhouter aangereden na een ruzie. Dat gebeurde op dinsdag 7 maart op de hoek Willem Dreeslaan / Oostpolderweg. Het slachtoffer raakte daarbij zwaar gewond. De verdachte meldde zich direct na het voorval in het Oosterhoutse politiebureau. Deze 44-jarige inwoner van Oosterhout is direct gearresteerd en ingesloten.
Beide mannen kregen rond 11.15 uur op straat ruzie, waarbij het slachtoffer een bloedende hoofdwond opliep. Hij kon wegkomen, waarna getuigen zich over hem ontfermden. Even later kwam zijn tegenstander aanrijden in een personenauto. Die overreed het slachtoffer op de vluchtheuvel op de Willem Dreeslaan. Uit het sporenonderzoek en getuigenverklaringen blijkt dat het slachtoffer daadwerkelijk onder de auto terecht is gekomen. De dader ging er daarna met hoge snelheid vandoor. Ambulance personeel verleende eerste hulp en bracht het slachtoffer over naar het ziekenhuis. Daar is hij opgenomen op de Intensive Care afdeling. Zijn toestand is stabiel.
De politie heeft op de plaats van het misdrijf een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld en inmiddels ook al met diverse getuigen gesproken. De politie gaat er op dit moment van uit dat de ruzie in de relationele sfeer ligt.

Burgers arresteren auto-inbreker

WAALWIJK: Burgers arresteerden een auto-inbreker op het Westeinde in Waalwijk. Maandagavond 6 maart merkten buurtbewoners rond 22.15 uur dat een onbekende man in de auto van de buren zat. Ze informeerden de eigenaar, die samen met zijn broer en vader polshoogte ging nemen. In de Mercedes zat een onbekende man. Aan de bestuurderskant bleek een klein ruitje te zijn ingeslagen. Toen de inbreker de auto uitkwam arresteerden de burgers hem. Omdat hij zich verzette en diverse bedreigingen uitte, gingen twee personen bovenop hem zitten. Gewaarschuwde agenten namen de verdachte snel over en sloten hem in. Het gaat om een 24-jarige Bredanaar. Hij is een van de ruim 200 personen in Midden en West Brabant die onder de noemer veelpleger valt. Dat houdt in dat hij over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zag opmaken, waarvan ten minste een proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen en werkt daarbij nauw samen met het Openbaar Ministerie Breda en de penitentiaire inrichtingen. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.

Zender lokale omroep gestolen

TERHEIJDEN: De zendinstallatie van Stichting Lokale Omroep Drimmelen (SLOD) is gestolen. De omroep heeft een FM-zender staan in een gebouw aan de Zeggelaan in Terheijden. Op maandagavond 6 maart betraden twee nog onbekende mannen de studioruimte met de smoes dat ze de zendinstallatie kwamen repareren. Beide onbekende mannen hebben de zender losgekoppeld en meegenomen. Kort daarna kwamen er bij de omroep klachten binnen dat de uitzending was weggevallen. Toen medewerkers van de omroep gingen kijken, bleek de zender weg te zijn. Het apparaat heeft een waarde van 2500,- De politie heeft een aangifte van diefstal opgenomen en in behandeling genomen.

Politie onderzoekt inbraken

ANDEL: Op dinsdag 7 maart is er tussen 02.50 uur en 03.00 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Hoge Maasdijk. De nog onbekende daders braken een raam open om binnen te komen. Via het raam zijn ze naar binnen gegaan en hebben daar computerapparatuur weggenomen.

GIESSEN: Voor de tweede opeenvolgende dag werd er ingebroken in een bedrijf aan de Nijverheidsstraat. In tegenstelling tot de vorige dag is het de daders niet gelukt binnen te komen. Tussen maandag 6 maart 17.00 uur en dinsdag 7 maart 08.00 uur trachtten inbrekers ruiten aan de achterzijde van het pand kapot te slaan. Dit kennelijk met de bedoeling om daardoor naar binnen te gaan. De nacht ervoor lukte het wel om binnen te komen. Toen zijn waren er diverse computerschermen en computerkasten weggenomen. Diverse kabels waren doorgesneden en losgetrokken waardoor veel schade was ontstaan.

De politie nam in beide gevallen een aangifte op en liet de technische recherche sporen veilig stellen.

Met 92 km/u door Dongen

DONGEN: Bij een verkeerscontrole in Dongen schreef de politie 11 bekeuringen uit voor diverse verkeersovertredingen. Een automobilist reed maar liefst met 92 km/u (gecorrigeerd) door de bebouwde kom van Dongen. De man reed met extreem hoge snelheden over Eindsestraat (max. 60 km/u) op de Vennen (max 50 km/u) en in de St. Josephstraat (max. 30 km/u). Daar reden op dat moment fietsers en liggen wegversmallingen, waardoor het bijna misging. De 26-jarige man uit Dongen was in het verleden al twee keer betrokken bij letselongevallen en is één keer bekeurd vanwege agressief rijgedrag. Hij kreeg dit keer een flinke bekeuring. Het rijbewijs wordt pas ingenomen bij
snelheidsovertredingen van 50 km of meer boven de toegestane snelheid.

Agenten halen stomdronken automobilist van de weg

WAALWIJK: Op maandagmiddag 6 maart haalde de politie op de Midden Brabantweg een stomdronken automobilist van de weg. Dat gebeurde rond 16.00 uur, nadat de man bij een kopstaart aanrijding betrokken was. De verdachte is een 42-jarige man uit Polen. Hij moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De
ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van maar liefst 1045 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 13 uren opgelegd. De verdachte is om 02.00 uur weer in vrijheid gesteld.
Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer