Ingezonden persbericht


NEC en Unisys tekenen alliantieovereenkomsten

Strategische wereldwijde samenwerking met focus op server-innovatie, softwareontwikkeling, support services en integratie van oplossingen voor de ondersteuning van 'secure business operations'

Schiphol-Rijk, 7 maart 2006 - Unisys en NEC hebben een reeks van definitieve alliantieovereenkomsten getekend die voorzien in samenwerking op het gebied van technologie, research en development, productie en het leveren van oplossingen. De overeenkomsten zijn de praktische invulling van de alliantie die op 25 oktober 2005 was aangekondigd.

De alliantie bestrijkt de volgende gebieden:

* Hardware - NEC en Unisys ontwerpen gezamenlijk een high-end, op Intel gebaseerd server-platform waardoor klanten van beide bedrijven kunnen beschikken over zeer krachtige, schaalbare en kosteneffectieve servers. Deze r&d-samenwerking stelt beide bedrijven in staat om beter te profiteren van de groei van de markt voor Intel-servers. De gemeenschappelijke platformproducten worden gebruikt als basisplatform voor het serveraanbod van beide partijen. NEC zal de productie van de gemeenschappelijke platformen voor beide bedrijven verzorgen. De samenwerking op productiegebied is erop gericht om de kosten te reduceren.
* Middleware/Software - De twee bedrijven verlenen elkaar licenties op bepaalde Windows- en Linux-middlewaretechnologieën. Ook gaan ze samen nieuwe middleware ontwikkelen die gericht is op het optimaliseren van applicatie- en systeembeheer.
* Beveiligingsproducten en -oplossingen - Unisys en NEC onderzoeken de mogelijkheden van integratie van de bestaande NEC-biometrietechnologie in het Unisys Registry and Positive Identification Solutions Framework. Ook gaan ze het verdere gebruik van biometrie onderzoeken met het oog op oplossingen voor identificatie, RFID, grenscontrole en videosurveillance. Doel is om deze oplossingen naar de markt te brengen.
* Telecommunicatieoplossingen - NEC en Unisys gaan samenwerken op het gebied van op internet gebaseerde diensten binnen nieuwe-generatienetwerken. Ook onderzoeken ze applicatietechnologie zoals Internet Multi-Media Subsystem (IMS). Deze samenwerking is gericht op het identificeren en ontwikkelen van oplossingen ten behoeve van een convergente telecommunicatieomgeving.
* Regionale mogelijkheden - NEC en Unisys gaan ervan uit dat hun samenwerking leidt tot mogelijkheden voor gezamenlijke aanbiedingen aan klanten in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten en China en andere groeimarkten.
* Onderhoud en supportservies - Unisys wordt voorkeursleverancier van technologiesupport, onderhoudsdiensten en managed security services voor klanten van NEC buiten Japan.

Unisys en NEC hebben met het oog op de alliantie zogenaamde program offices opgezet. Het program office van Unisys wordt geleid door Noriko Kunimi, die benoemd is als Vice-president NEC Alliance. Hij heeft jarenlange ervaring op het gebied van alliance management en business development consulting. Het hardwarecontract geldt voorlopig voor zeven jaar met de mogelijkheid van vernieuwing. Het middleware-contract geldt voor drie jaar met daarna vernieuwingen van een jaar. De andere contracten gelden voor twee jaar met uitbreidingen van twee jaar.

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. Onze consultants maken gebruik van de Unisys-expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en server-technologie. Zo helpen zij klanten bij het ontwikkelen van veilige en betrouwbare bedrijfsprocessen. Onze diensten en oplossingen bieden klanten diepgaand inzicht in hun organisatie, de voorwaarde voor een continue en stabiele bedrijfsvoering. En door de toepassing van Unisys 3D Visible Enterprise zien klanten vooraf de impact van hun beslissingen en worden de kansen en risico's volledig zichtbaar nog voor de investering gedaan wordt.