Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom dinsdag 7 maart

BERGEN OP ZOOM, 7 maart 2006

Man aangehouden voor winkeldiefstal

ROOSENDAAL: Personeel van een winkel aan de van Beethovenlaan hield op maandag 6 maart een 49-jarige man uit Roosendaal aan voor winkeldiefstal. De man nam een blikje bier uit het schap en wilde zonder te betalen de winkel verlaten. Hij is aangehouden en overgedragen aan de politie. Op het bureau is de verdachte verhoord en hierna met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

10 bekeuringen bij snelheidscontrole

OUD GASTEL: Op maandag 6 maart hield de politie een snelheidscontrole aan de Provinciale weg. Tussen 09.45 uur en 14.50 uur zijn 1802 bestuurders gecontroleerd. Hiervan waren er 10 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 103 km/u., terwijl hier een maximum van 80 km/u geldt.

Hennepkwekerijen aangetroffen

NIEUW-VOSSEMEER: De politie ontdekte op maandag 6 maart een hennepkwekerij aan het Strooike. In het pand zijn ruim 2000 hennepplanten aangetroffen. Deze waren in verschillende groeistadia. De planten en de bijbehorende kweekapparatuur zijn in beslag genomen. Twee bewoners van het pand, een 42-jarige man en een 46-jarige vrouw, zijn aangehouden als verdachten.

BERGEN OP ZOOM: Het team Courage van de politie ontdekte op maandag 6 maart een hennepkwekerij in een flatgebouw aan de Guido Gezellelaan. Uit metingen van het energiebedrijf bleek dat er
elektriciteitsstoringen. Na enig onderzoek trof de politie in een flatwoning een hennepkwekerij aan met ongeveer 200 hennepplanten. De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt wie er verantwoordelijk is voor deze kwekerij.

ROOSENDAAL: Het team Courage van de politie trof op dinsdag 7 maart een hennepkwekerij aan aan de Bloemenmarkt. Het gaat om ongeveer 600 planten en kweekapparatuur. Deze zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt wie de eigenaar van de kwekerij is.

Minderjarige (16) mishandelt buschauffeuse

ROOSENDAAL: De politie kreeg op maandagmiddag 6 maart melding van een mishandeling aan het Stationsplein. Een 40-jarige buschauffeuse controleerde de kaartjes van passagiers toen ze zag dat een meisje een ongeldig abonnement had. Hierop ontstond een woordenwisseling die uiteindelijk eindigde in een mishandeling. Het 16-jarige meisje uit Huijbergen was het er niet eens dat de chauffeuse haar abonnement wilde innemen, daar het verlopen was. Ze sloeg de busbestuurster uit Roosendaal meerdere malen. Ze hield hieraan lichte verwondingen in het gezicht over. Het meisje is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is ze in vrijheid gesteld. Over de strafmaat zal later een beslissing worden genomen.

Woninginbraak

OUDENBOSCH: Op maandagavond 6 maart is er ingebroken in een woning aan het Wilhelminaplein. De daders vernielden een ruit en doorzochten een deel van de woning. Er is onder andere een mobiele telefoon weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een sporenonderzoek in.

Man gewond bij ongeval

STEENBERGEN: Een 58-jarige vrouw uit Rhoon reed op maandagavond 6 maart over de Noordlangeweg in de richting van Stampersgat. Ze mistte de oprit naar de Rijksweg en keerde om. Bij het keren liet ze een 66-jarige automobilist uit Oud Gastel niet voorgaan, terwijl hij van links kwam aanrijden. Er ontstond een aanrijding. Hierbij raakte de man uit Oud Gastel gewond. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis met nekklachten. Ook de 63-jarige bijrijdster van de man is per ambulance naar het Franciscus Ziekenhuis gebracht ter controle. Beiden mochten na behandeling naar huis.

Snelkraak in winkelpand

PUTTE: Op dinsdag 7 maart pleegden onbekenden rond 02.30 uur een snelkraak in een winkelpand aan de Antwerpsestraat. Na vernieling van een aantal ruiten gingen de inbrekers er met een onbekende hoeveelheid winkelgoederen vandoor. Uit een buurtonderzoek bleek dat de daders er vermoedelijk met een auto vandoor zijn gegaan. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en onderzoekt de zaak verder.

Politie vindt gestolen auto terug

SINT WILLEBRORD: De politie trof op dinsdagochtend 7 maart in de Dorpsstraat een auto aan. Aan de auto waren braaksporen zichtbaar. Het bleek dat het voertuig op maandag 6 maart was gestolen aan de Gerard ter Borchstraat. De politie heeft de auto weg laten slepen en stelt een sporenonderzoek in.

Fietser gewond bij aanrijding

ROOSENDAAL: De politie kreeg op dinsdagochtend 7 maart melding van een verkeersongeval op de Van Beethovenlaan. Een 28-jarige automobilist reed over de Van Beethovenlaan, komende uit de richting van de Boulevard. Hij sloeg op een gegeven moment rechtsaf en liet hierbij een 18-jarige fietser, die hem tegemoet kwam niet voorgaan. De fietser kwam ten val. Hij hield hieraan een pijnlijke knie over. Ambulancepersoneel heeft hem na onderzoek naar huis gestuurd.

Man mishandeld door jongen op scooter

BERGEN OP ZOOM: Een 60-jarige man uit Bergen op Zoom parkeerde op maandagmiddag zijn auto op een parkeerplaats aan de Pastoor Jutenlaan. Op het moment dat hij wilde parkeren, kwam er een jongeman op een scooter langs, die hem uitschold. De man riep de jongen terug. De jongen keerde om en reed terug. De man uit Bergen op Zoom wilde uit zijn auto stappen, maar de jongen schopte tegen het portier. De aangever kreeg hierdoor de deur tegen zijn hoofd. Hij hield hieraan een gescheurde wenkbrauw over, welke door een dokter is gehecht. De man deed aangifte van mishandeling. De politie onderzoekt de zaak.

Man probeert winkelier geld af te dwingen

BERGEN OP ZOOM: Op maandag 6 maart kwam omstreeks 14.45 uur een man een winkel aan de Huijbergsestraat binnen. Hij ging achter de toonbank staan en bedreigde de verkoopster met een spuitbus. Toen zij om hulp riep ging de man er vandoor in de richting van de Grote Markt. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en stelt een onderzoek in. De gedupeerden deden vandaag, 7 maart, pas aangifte n.a.v. een krantenartikel over de overval op de bakker op maandag 6 maart. De politie onderzoekt een mogelijk verband.

Politie houdt twee verdachten aan

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft dinsdagmiddag aan de Pastoor Jutenlaan een 20-jarige man aangehouden, die zich kort tevoren verdacht ophield bij een tweetal winkels aan het Piusplein. In eerste instantie was de man aangetroffen in een ruimte, die enkel bestemd is voor personeel. Hij is hierop door het personeel uit de winkel gezet. Een medewerker van een nabijgelegen supermarkt zag de man korte tijd in een ruimte achter zijn winkel en ging met de man in gesprek. De man is hierop vertrokken, waarna de winkelier de politie heeft ingeschakeld. De politie wist de man korte tijd later te achterhalen. Omdat bij zijn aanhouding bleek dat de man door de politie al werd gezocht, is hij ingesloten en is er een onderzoek ingesteld naar zijn gedragingen.

OUDENBOSCH: In het onderzoek dat de politie heeft ingesteld naar een overval die in 2005 werd gepleegd, heeft de politie dinsdagmorgen een 17-jarige inwoner van Hoeven aangehouden. De jongeman is in verzekering gesteld. De politie zet haar onderzoek voort.

Auto gestolen

ROOSENDAAL: In de nacht van maandag 6 maart op dinsdag 7 maart is er aan de Melis Stokelaan een auto ontvreemd. Het gaat om een grijze Opel Corsa met kenteken ZT-12-NK. De politie nam aangifte op van de eigenaar en heeft het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Ruim 14.000 planten aangetroffen in hennepkwekerij

ZEGGE: Het team Courage trof bij de inspectie van een pand aan de Repestraat een hennepkwekerij aan. Het gaat om 620 moederplanten en 13.500 stekjes. De planten en de kweekapparatuur is in beslag genomen.

Het pand werd geïnspecteerd aan de hand van klachten van omwonenden bij het energiebedrijf. Er waren in de omgeving regelmatig storingen op het stroomnet. Uit onderzoek van het energiebedrijf is gebleken dat er sprake is van stroomdiefstal.
In het pand zijn een 35-jarige man en een 40-jarige vrouw aangehouden. Zij zijn na verhoor in verzekering gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg