2e persbericht van dinsdag 7 maart 2006

Eindhoven, 07-03-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Twee gewonden bij ongeval

Bij een ongeval op de kruising Wolvendijk/Pagelaan zijn dinsdagochtend rond 9.30 uur twee mannen (34 en 42 jaar) uit Helmond gewond geraakt. Ze zaten in een auto die met hoge snelheid over de Wolvendijk reed. De 42-jarige bestuurder verloor op de kruising de macht over het stuur, waarna de wagen tegen een lantaarnpaal en een tuinhek reed en in brand vloog. De brandweer heeft het vuur gedoofd. De mannen konden zelf uit de wagen komen. Ze zijn onder meer met hoofdletsel opgenomen in een ziekenhuis. De mannen hadden nauwelijks kleren aan. De politie onderzoekt het ongeval en de omstandigheden.

Eindhoven: Man aangehouden met gestolen fiets

Dinsdag rond 13.15 uur is op de Cederlaan een 32-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden. Bij de politie kwam de melding binnen dat een getuige de man had zien fietsen op een gestolen fiets. De fiets zou maandag gestolen zijn op de Vuurdoornstraat. De man is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal en de fiets is terug naar de eigenaar.

Helmond: Snelheidscontrole

Dinsdag tussen 9.15 en 12.30 uur is een snelheidscontrole gehouden op de Burgemeester van Houtlaan. Er werden 975 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 33 te hard. Toegestaan is 50 km/u en de hoogst gemeten snelheid was 76 km/u.

Best: Rijbewijs ingevorderd

Dinsdagmiddag is op de NCB weg het rijbewijs van een 26-jarige man uit Eindhoven ingevorderd. De man reed 116 km/u waar 60 km/u was toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: 90 bekeuringen bij snelheidscontrole

Dinsdag tussen 9.25 en 11.40 uur is op snelheid gecontroleerd op de Sondervick. Van 742 voertuigen werd de snelheid gecontroleerd. Daarvan reden er 90 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 71 km/u. Op de Sondervick mag 50 km/u gereden worden.