Verzamelbericht dinsdag

's-Hertogenbosch, 07-03-2006

Auto-inbreker aangehouden

s-Hertogenbosch In de nacht van maandag op dinsdag kreeg de politie de melding van een oplettende burger dat een man in de Clarastraat probeerde in te breken in een geparkeerd staande auto. Ter plaatse is een 21-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden. Van twee autos bleek het portier te zijn geforceerd. De verdachte droeg een mes bij zich, deze is door de politie inbeslaggenomen. De verdachte gaf tevens een valse naam op. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Aanhouding na bedreiging

Heusden Maandagavond is in zijn woning een 25-jarige man uit Heusden aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 16-jarige plaatsgenoot met een mes te hebben bedreigd. De verdachte gaf als reden dat de jongen zojuist in de Irenestraat een vuilnisbak zou hebben omgegooid. De inmiddels gewaarschuwde en gearriveerde politie heeft de verdachte aangehouden. Het mes is inbeslaggenomen.

Mishandelingen

s-Hertogenbosch - Maandagmiddag kreeg de politie de melding dat in de Gestelseweg twee personen gewond waren geraakt als gevolg van een mishandeling. Een man zou de slachtoffers met vermoedelijk een vuurwapen op het hoofd hebben geslagen. De 22- en de 16-jarige Bosschenaren liepen als gevolg van deze mishandeling letsel op aan hun hoofd.

Korte tijd later heeft de politie in zijn woning een 20-jarige Bosschenaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Uit onderzoek door de politie bleek dat de man niet betrokken was bij deze mishandeling en is daarop weer in vrijheid gesteld. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld naar de verdachte.

Brandstichting

Heusden Dinsdagochtend is in de Margrietstraat een 24-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht brand te hebben gesticht in zijn woning in de Margrietsraat. De Heusdenaar is op het politiebureau ingesloten.

Man gewond bij ongeval

Macharen Maandagmiddag is een 19-jarige man uit Macharen bij een aanrijding gewond geraakt. De man reed in zijn auto over de Dorpstraat in Macharen op de kruising met de Dorpenweg, wilde hij deze recht oversteken. Op de kruising kwam hij in aanrijding met een op de Dorpenweg rijdende auto, bestuur door een 38-jarige man uit Oijen. Waarschijnlijk heeft de man uit Macharen door de laagstaande zon de man uit Oijen met zijn auto niet zien naderen. De 19-jarige man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Oss.

Gewapende overval

Heesch Maandagavond heeft een gewapende overval plaats gevonden op de shop van een benzinestation aan t Dorp in Heesch. Tussen 19.50 en 19.55 uur, kwam een gemaskerde man de shop binnen. De man bedreigde de 57-jarige medewerker met een vuurwapen en eiste geld. Daarbij werd een schot gelost. Het slachtoffer werd hierbij niet geraakt. Door het slachtoffer is aan de overvaller geld gegeven. De laatst wist na de overval te voet te ontkomen, waarbij hij niet naar de straat kant is gelopen. De 57-jarige medewerker bleef ongedeerd. De politie is op zoek naar getuigen die maandagavond tussen 19.45 en 20.00 uur het benzinestation of de shop hebben bezocht. Speciaal zoekt het onderzoeksteam naar een vrouw die daar kort voor de overval een pakje sigaretten heeft gekocht. Ze is na de aankoop in een auto weggegaan. Verder is de politie op zoek naar getuigen die in de la Sallestraat, Dorpsstraat of Hoge Wal in Heesch in die tijd iets verdachts hebben gezien, of iets ongewoons. De politie is bereikbaar op het nummer 0900-8844.

Te veel gedronken

Oss In de nacht van maandag op dinsdag, even voor 03.00 uur werd op de van Veldekestraat in Oss een 20-jarige beginnende bestuurder uit die plaats bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 1 uur. Beginnende bestuurders zijn in het bezit van een zogenaamd puntenrijbewijs. Voor het rijden onder invloed krijgt de bestuurder strafpunten.


-----
Oss In dezelfde nacht, eveneens rond 03.00 uur, werd op de Ridderstraat in Oss een 44 jarige man uit Schaijk bekeurd voor het rijden onder invloed. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 1 uur.

Diefstal van beeldschermen

Oss Dinsdagochtend is op het politiebureau in Oss een 22-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal of heling van enkele LCD-schermen. De beeldschermen zijn door de politie inbeslaggenomen. De Ossenaar is voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

Man bevrijd na ongeval

Veghel Dinsdagochtend is bij een ongeval in de Taylorweg een 48-jarige man in zijn woonplaats gewond geraakt. De man was daar aan het werk toen door nog onbekende oorzaak een pallet met stalen buizen bovenop de man viel. Een 27-jarige man uit Veghel heeft met behulp van een takel de buizen van het slachtoffer afgehaald. De Veghelnaar is met vermoedelijk letsel aan zijn borstbeen overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. De Arbeidsinspectie heeft een onderzoek ingesteld.

Winkelverbod

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag is in een winkel in de Arena een 57-jarige Bosschenaar aangehouden. De man had reeds een ontzegging van deze winkel in zijn bezit naar aanleiding van een eerder gepleegde diefstal. De Bosschenaar is ingesloten.

Gewonden na aanrijding

Uden Dinsdagochtend zijn bij een verkeersongeval in de Wilsfoort twee automobilisten gewond geraakt. Een 18-jarige automobilist reed in de richting van Veghel toen hij een scooter wilde inhalen. Op het moment dat de automobilist op de linkerrijbaan rijdt, komt een 27-jarige automobilist uit Helmond in tegengestelde richting. De Veghelnaar stuurt terug naar de rechterrijbaan maar raakt vanwege de gladheid de macht over het stuur kwijt en beide autos komen met elkaar in botsing. Beide mannen zijn overgebracht naar het ziekenhuis.