Ingezonden persbericht


Overname van UMT voegt innovaties toe aan Microsoft Enterprise Project Management-oplossing

Volgende versie van Office Project breidt Microsoft Office EPM-oplossing uit met vele innovaties en verbeteringen

Schiphol-Rijk, 7 maart 2006 - Microsoft heeft begin dit jaar de overname afgerond van UMT, leverancier van oplossingen en consultancy voor het beheer van projectportefeuilles en specialist op het gebied van Enterprise Project Management (EPM). Met deze overname krijgt Microsoft de beschikking over nieuwe software, technologie en expertise om de Microsoft Office Enterprise Project Management-oplossing verder uit te breiden en te verbeteren.

Met behulp van portfolio-managementsoftware kunnen organisaties hun project-, applicatie-, product- en procesportefeuilles op strategische wijze creëren, beheren en optimaliseren. Hoewel deze oplossingen traditioneel worden ingezet in de IT-industrie, zijn ze breed toepasbaar en van belang voor iedere oganisatie die opereert op basis van individuele projecten, complexe programma's of enterprise-portfolios. Door de overname van UMT kan Microsoft klanten voor deze scenario's geïntegreerde end-to-end beheeroplossingen bieden. Ze kunnen daardoor de uitvoer van projecten optimaliseren, maar ook beter gebaseerde beslissingen nemen over de financiering en het toekennen van prioriteiten aan projecten.

Van UMT-zijde zijn een aantal belangrijke leden van het executive team en een aantal productontwikkelaars toegevoegd aan het Microsoft Office Project-team. De consultancydivisie van UMT gaat verder als de UMT Consulting Group en zal het Microsoft portfoliomanagement softwareplatform bij klanten implementeren.

Microsoft Office Project 2007
De volgende versie van Microsofts Enterprise Project Management-oplossing, Microsof Office Project 2007, betreft een bedrijfskritische toepassing. Klanten kunnen sneller resultaten leveren dankzij een geïntegreerde end-to-end enterprise beheeroplossing voor projecten en projectportefeuilles.

Office Project 2007 biedt tevens een aantal innovaties en voordelen op het gebied van visibility en inzicht, is gemakkelijker te gebruiken en is beter geschikt voor gebruik binnen grote organisaties. Ook zijn de mogelijkheden voor uitbreidingen en maatwerk verbeterd:


* Betere visibility en inzicht - de servermogelijkheden maken gebruik van de nieuwe UMT-technologieën om organisaties in staat te stellen beter inzicht te krijgen in alle opdrachten en werkzaamheden. Op basis van deze informatie kunnen zij vervolgens betere beslissingen nemen over welke projecten en initiatieven zij willen financieren. Een voorbeeld hiervan is het vermogen van UMT om gegevens uit de gehele organisatie met elkaar te combineren tot één compleet 'top-down' overzicht van alle actuele werkzaamheden binnen een organisatie.
* Gemakkelijker in gebruik - Met behulp van Office Project 2007 kunnen zakelijke gebruikers gemakkelijker projecten beheren. Managers worden op de hoogte gehouden van projectwijzigingen, doordat deze wijzigingen visueel worden weergegeven zodra de status van een project wordt bijgewerkt. Daarnaast biedt de op Project Server-gebaseerde webapplicatie Project Web Access (PWA) alle leden van een projectteam via een eenvoudige web-interface toegang tot verschillende zakelijke taken, zoals projectvoorstellen, top-down budgettering, resourcemanagement, time-tracking en het bijwerken van de status van taken.
* Verbeteringen voor grote organisaties - Office Project 2007 biedt organisaties aanzienlijke verbeteringen op het gebied van prestaties en schaalbaarheid. Dankzij een nieuwe architectuur zijn er tal van nieuwe mogelijkheden die helpen de efficiency te verbeteren, zoals lokale cache-tools waarmee gebruikers offline kunnen werken. Zodra de gebruiker weer een verbinding heeft met het bedrijfsnetwerk wordt de projectinformatie automatisch gesynchroniseerd. Office Project 2007 maakt het voor projectmanagers ook gemakkelijker om masterprojecten en afhankelijkheden tussen verschillende projecten te beheren.
* Uitbreidingsmogelijkheden en maatwerk - Project Web Access 2007 is geheel gebouwd op basis van Microsoft Windows SharePoint Services 3.0, terwijl veel functies gebruikmaken van de nieuwe mogelijkheden van het .NET 2.0-platform. Met dit platform kunnen organisaties beter profiteren van hun bestaande investeringen in Microsoft-technologie. Met de nieuwe API (Application Programming Interface) is integratie met bedrijfsapplicaties mogelijk en kunnen maatwerkoplossingen gebouwd worden. Daarnaast kunnen gebruikers gemakkelijk business process workflows bouwen, met behulp van de nieuwe Event Services in Project en de Windows Workflow Foundation.

Meer informatie over Microsofts Project-producten en -oplossingen is te vinden op http://www.microsoft.nl/project.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is een bekend innovator op het gebied van software, diensten en technologie voor zowel zakelijk als persoonlijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan oplossingen en diensten die mensen en organisaties overal ter wereld in staat stelt hun ambities te verwezenlijken.



Ingezonden persbericht