AutoRai

Mini onthult de prijs van de MINI Cooper S met JCW GP kit

(3/7/2006)
Aan het lange wachten komt nu snel een einde: voor liefhebbers van de snelste Mini aller tijden maakt BMW Group Nederland nu de prijs bekend: 43.900,- euro. Daarvoor mogen in juli de eerste Mini Cooper S modellen met een John Cooper Works GP kit de weg op. Van deze Limited Edition met een oplage van slechts 2.000 stuks heeft de Nederlandse MINI organisatie er 20 weten te bemachtigen. Want over de gehele wereld draait de verkoop op volle toeren en naar het zich nu al laat aanzien is de Cooper S met JCW GP kit in elk opzicht een fast mover â GP staat voor Grand Prixâ¦

Less is more. En dat geldt zeker als het gaat om het gewicht van deze bijzonder sportieve uitvoering. Vergeleken met een âstandaardâ MINI Cooper S hebben de engineers in Oxford bij de conversie naar de Limited Edition met JCW GP kit maar liefst 50 kilo weten te besparen. Samen met het tot 218 pk opgevoerde motorvermogen levert dat ongekend sportieve prestaties op.

Met een John Cooper Works GP kit accelereert de MINI Cooper S binnen 6,5 sec naar de 100 km/h. Topsnelheid: 240 km/h. En dat is een nieuw hoogtepunt in de roemruchte historie van MINI fabriekstuning. De 218 pk / 160 kW bij 7.100 1/min maken de MINI Cooper S tot een echte sportwagen.

BedrijfsautoRAI.nl