Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen

08-02-2006

Prestigieuze Rank Prize uitgereikt aan Wageningse onderzoekers Op 8 februari 2006 is in Londen tijdens een feestelijke bijeenkomst de Rank Prize for Nutrition overhandigd aan drie Wageningse hoogleraren: Louise Vet, tevens directeur van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW), Joop van Lenteren en Marcel Dicke. De prestigieuze prijs wordt toegekend aan wetenschappers die een belangrijke bijdrage hebben geleverd op het onderzoeksterrein voeding, waarbij een oorspronkelijk idee via fundamenteel onderzoek heeft geleid of zal leiden tot toepassingen die aantoonbaar ten goede komen aan de mensheid.

De Rank Prize is ingesteld door de in 1972 overleden Lord Rank om onderzoek op het gebied van voeding te stimuleren. De prijs wordt ongeveer één keer per jaar toegekend aan een of enkele wetenschappers. Het is voor het eerst dat Nederlandse wetenschappers de Rank Prize ontvangen.

De prijs werd uitgereikt door Lord Sutherland of Houndwood, zijn werkzame leven lang bestuurder van Britse universiteiten en thans lid van het Britse Hogerhuis (links op de foto) en de Earl of Selborne (rechts op de foto). De prijswinnaars van links naar rechts: Marcel Dicke, Louise Vet en Joop van Lenteren

Meer informatie:

* The Rank Prize Funds

* Officiële aankondiging over de toekenning door The Rank Prize Funds