Gemeente Coevorden

Opkomst verkiezingen om 12.00 uur rond 15 procent

In de gemeente Coevorden ligt de opkomst tijdens de gemeenteraadsverkiezing om 12.00 uur op 15 %. De hoogste opkomst is gemeten in stembureau 1, het gemeentehuis in Coevorden. Daar heeft 24 % van de kiezers hun stem uitgebracht. De opkomst in zalencentrum De Loo is het laagst. 10 % van de kiesgerechtigden heeft daar hun stem uitgebracht.

Ongeveer 22 % van de kiezers heeft in De Voorde gestemd. In de Korenhof in Aalden heeft ruim 16 % gestemd en ook in het Ellertsveld in Schoonoord ligt het aantal stemmers boven het gemiddelde in Coevorden, namelijk 17 %.

In de Drostenhal ligt dat aantal onder het gemidelde, namelijk 12%. Ook stemlokaal De Schalm in Steenwijksmoer haalt het gemiddelde (nog) niet op dit moment. Ook daar is de opkomst 12 %.

In Coevorden is het dit jaar mogelijk om met een stempas te stemmen in een willekeurig stemlokaal. Opvallend is dat daar redelijk gebruik van wordt gemaakt. In het gemeentehuis in Coevorden hebben 35 mensen uit een ander stemdistrict gebruik gemaakt van de stempas, tegen 231 kiezers uit het eigen district. Datzelfde geldt voor De Selkersgoorn in Dalen waar nu 26 mensen uit een ander stemdistrict hebben gestemd.

De volgende opkomstcijfers kunt u rond 15.00 uur verwachten