Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Definitief ontwerp voor Burgemeester Hogguerstraat

Na jaren van overleg en voorbereiding is het eindelijk zover. De bewoners gingen op 1 december vorig jaar in overgrote meerderheid akkoord met het aangepaste ontwerp. Het dagelijks bestuur stemde eind december in met het definitieve ontwerp. De voorbereiding voor de uitvoering in inmiddels in volle gang.

Het definitieve ontwerp handhaaft een groot deel van de bomen tussen de parkeerstroken en rond de speelplaatsjes. Dat resulteert in de kap van 85 in plaats van 116 bomen. Omdat er 29 nieuwe bomen worden geplant, gaat het huidige aantal bomen van 266 stuks terug naar 210.

Het ontwerpbesluit voor de kap van 77 bomen is op 28 december 2005 gepubliceerd in de Westerpost. Voor acht bomen is geen kapvergunning nodig omdat de stamdiameter kleiner is dan 10 centimeter. De kap van de bomen is met name bedoeld om het gebied transparanter en overzichtelijker te maken en daarmee de sociale veiligheid te vergroten.

De geplande voetgangerstrip gaat in breedte terug van 8 naar 6,5 meter en het aantal parkeerplaatsen gaat omhoog van 512 nu naar 550. Het ontwerp voorziet verder in een inrichting als verblijfsgebied waar een maximum snelheid van 30 kilometer per uur geldt. Bij de Burgemeester Van de Pollstraat komt een inritconstructie en bij de ingangen naar de parkeerterreinen komen verhoogde kruisingen.

De afsluiting bij het benzinestation aan de Burgemeester Rendorpstraat heeft geleid tot aanzienlijk minder inbraken in auto's en wordt daarom definitief. Ook komen er volgens het plan nieuw straatmeubilair en ondergrondse papier- en glasbakken.

Vanwege de technische voorbereiding en het verkrijgen van de noodzakelijke vergunningen duurt het nog enige tijd voordat de daadwerkelijke uitvoering kan starten. Naar verwachting kan in juni of juli 2006 met de herinrichting gestart worden. Voor dat gebeurt, krijgen bewoners en bedrijven bericht. Voor meer informatie kunt u terecht bij projectleider Boy Busing. Zijn gevens vindt u hieronder.

Auteur(s):
P. de Groot

Contact:
B. Busing

Bijlage(n):
Definitief ontwerp Burgemeester Hogguerstraat