Gemeente Geldrop-Mierlo


NIEUW: TERREINFIETSROUTE IN GELDROP-MIERLO

Liefhebbers van een actieve fietstocht op de mountainbike kunnen binnenkort hun hart ophalen. Er komt namelijk een bewegwijzerde terreinfietsroute in de bossen tussen Geldrop en Mierlo! De route is ongeveer 18 kilometer lang.

Het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) heeft samen met Wielerclub TC Mierlo een vaste terreinfietsroute ontwikkeld. De verschillende terreinbeheerders, waaronder de gemeente, het Waterschap en diverse particuliere grondbezitters hebben aan deze route meegewerkt. Vooral TC Mierlo heeft een actieve rol gespeeld bij de totstandkoming. Zij denken niet alleen mee over waar een aantrekkelijke route zou kunnen komen, ze leggen zelf de route aan en zorgen vervolgens in samenwerking met het SRE voor het onderhoud.

WERKZAAMHEDEN
Momenteel is TC Mierlo bezig met werkzaamheden voor de aanleg van de terreinroute. Zo worden er snoeiwerkzaamheden verricht en wordt de bewegwijzering geplaatst. Dit voorjaar zal de nieuwe terreinfietsroute geopend worden en kan er gefietst worden. Tegen die tijd geeft de Regio VVV Zuidoost-Brabant een routekaartje uit, dat te koop is bij de lokale VVV-kantoren.

Deze terreinfietsroute is medegefinancierd door de Europese Gemeenschap . Eerder zijn soortgelijke ATB-routes aangelegd in Bladel, Eersel, Luyksgestel, Reusel, Deurne, Someren, Nuenen, Asten, Cranendonck, Gemert-Bakel, Waalre en Heeze-Leende. In Zuidoost-Brabant ligt inmiddels een omvangrijk netwerk van vaste, bewegwijzerde terreinfietsroutes.

MEER INFORMATIE
Houdt u voor meer informatie deze pagina in de gaten. Wij houden u op de hoogte over de opening van de route. OneStat.com Web Analytics