Gemeente Geldrop-Mierlo


REGELS VOOR GEBRUIK VAN KNALAPPARATUUR

In het voorjaar en de zomer wordt in het gemeentelijk buitengebied regelmatig gebruik gemaakt van zogenaamde `knalapparatuur'. Deze apparaten veroorzaken een knal, waarmee wild en vogels worden verjaagd op velden en de gewassen kunnen worden beschermd. U heeft een vergunning nodig om deze knalapparatuur te mogen gebruiken (art. 4.1.5 Algemene Plaatselijke Verordening). In dit artikel leest u hoe u deze aanvraagt.

De gemeente verleent vergunningen voor het gebruik van knalapparatuur voor de periode 15 april t/m 15 augustus. Als u deze wilt aanvragen, doet u dat schriftelijk en vóór 18 maart aanstaande. Richt de aanvraag aan de gemeente Geldrop-Mierlo, het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10101, 5660 AB Geldrop. Wij willen benadrukken dat het zonder vergunning niet is toegestaan om knalapparatuur te gebruiken. De gemeente controleert hierop.

VRAGEN?
Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Corina van Wijk of Wendy van den Hurk, afdeling Bestuurszaken en Veiligheid. Zij zijn telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (040) 289 38 42 of (040) 289 38 53. OneStat.com Web Analytics