Cito

Arnhem, 7 maart 2006

Uitslagen Citotoets 2006

ARNHEM - Vanaf vandaag ontvangen deelnemende scholen de leerlingrapporten met uitslagen van de Citotoets. In die leerlingrapporten wordt -op basis van de standaardscore- een onafhankelijk advies gegeven over de mogelijkheden van een leerling in de diverse brugklastypen. Bij bijvoorbeeld een standaardscore van 535 hoort het brugklastype gemengde/theoretische leerweg en havo.

In 2006 behaalden de leerlingen gemiddeld een standaardscore van 535. De adviezen op basis van de Citotoets laten een zelfde beeld zien als vorig jaar: ongeveer evenveel leerlingen hebben een advies voor vwo, havo of één van de leerwegen in het vmbo gekregen. Dat is al jaren zo. De toets wordt elk jaar ongeveer even goed gemaakt, afgezien van kleine fluctuaties in de gemiddelde score.

In totaal hebben acht kinderen alle 200 opgaven over Taal, Rekenen-Wiskunde en Studievaardigheden goed beantwoord. 21 kinderen hebben slechts één fout gemaakt in de toets. Net als in 2005 scoren meisjes gemiddeld hoger bij Taal en jongens gemiddeld hoger bij Rekenen-Wiskunde. Bij het onderdeel Studievaardigheden is het verschil tussen jongens en meisjes zeer gering. Op alle onderdelen scoren vroege leerlingen hoger dan de overige leerlingen. Meer meisjes dan jongens zijn een vroege leerling.

Datum Citotoets 2007
In 2007 wordt de Citotoets afgenomen op 6, 7 en 8 februari. Bij de planning van deze afnamedata heeft Cito rekening gehouden met de officiële voorjaarsvakanties en het Islamitisch offerfeest.