Van Lanschot Bankiers


Published: 18:54 07.03.2006 GMT+1 /Source: Van Lanschot /AEX: VLAN /ISIN: NL0000302636

Wijziging Corporate Governance Van Lanschot

Het bestuur van de Stichting Administratiekantoor van Gewone Aandelen A Van Lanschot heeft tijdens de vergadering van 7 maart 2006 de houders van Certificaten van Gewone Aandelen A Van Lanschot nader geïnformeerd over het voorstel om het beschermingskarakter van de certificering op te heffen. De administratievoorwaarden zullen zodanig gewijzigd worden, dat certificaathouders voortaan te allen tijde een stemvolmacht kunnen krijgen. Daarnaast is medegedeeld dat het bestuur besloten heeft de statutaire doelstelling van de Stichting volledig in lijn te brengen met de Code Tabaksblat. Als gevolg hiervan zal de governance van de Stichting op geen enkel onderdeel van de Code afwijken. De certificaathouders hebben hun instemming met de voornemens van het bestuur betuigd.

De aanpassingen van de administratievoorwaarden en de statuten van de Stichting zullen worden doorgevoerd nadat de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Van Lanschot NV op 10 mei 2006 besloten heeft tot de statutenwijziging van Van Lanschot NV die verband houdt met de aanpassing van de corporate governance van Van Lanschot.

's-Hertogenbosch, 7 maart 2006

F. van Lanschot Bankiers NV is de oudste onafhankelijke bank van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737. De bank richt zich met name op de vermogende particulier en het middelgrote (familie)bedrijf. Van Lanschot staat voor kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, waarin integrale advisering, persoonlijke service en maatwerk centraal staan. Van Lanschot NV is genoteerd aan de Euronext Amsterdam Stock Market.


*****

Investor Relations Van Lanschot: Geraldine A.M. Bakker-Grier, Manager Investor Relations. Telefoon +31 (0)73 548 33 50; mobiel +31 (0) 6 13 97 64 01; e-mail G.A.M.Bakker@vanlanschot.com; fax +31 (0)73 548 33 49.

Bezoek onze website voor meer informatie over Van Lanschot: http://www.vanlanschot.org