Gemeente Papendrecht

Verkiezingsuitslagen dinsdag 7 maart vanaf 21.30 uur in het gemeentehuis
De uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen op dinsdag 7 maart worden s avonds na telling van de stemmen in Papendrecht bekendgemaakt in de raadzaal van het gemeentehuis. Geïnteresseerden zijn vanaf 21.00 uur van harte welkom. De eerste uitslagen worden rond 21.30 uur verwacht.

Informatieavond Ketelweg en omgeving op woensdag 8 maart Omwonenden van Oosteind en Matena en vertegenwoordigers van de bedrijven aan de Ketelweg zijn woensdag 8 maart vanaf 19.00 uur van harte welkom in hotel Mercure aan de Lange Tiendweg 2 voor een informatieavond over de werkzaamheden in het gebied. De informatieavond start om 19.30 uur.
De versterkingswerkzaamheden van de dijk bij de Ketelweg starten begin maart. Datzelfde geldt voor de zogenaamde
revitaliseringswerkzaamheden. Voor bundeling van de werkzaamheden is gekozen om langdurige overlast voor bedrijven, omwonenden en weggebruikers te voorkomen.

De werkzaamheden betreffen vernieuwing van riolering, aanleg van een rotonde, herinrichting van de Ketelweg en aanpassing van kabels en leidingen van de nutsvoorzieningen. Op de website www.ketelweginontwikkeling.nl is actuele informatie te vinden over de werkzaamheden en de verkeersmaatregelen. Met enige regelmaat is het noodzakelijk één weghelft af te sluiten voor het verkeer.

Bewonerscontactavond deze maand op donderdag 9 maart 2006

Vanwege de gemeenteraadsverkiezingen op dinsdag 7 maart is de volgende bewonerscontactavond verschoven van de gebruikelijke dinsdagavond naar donderdagavond 9 maart. De bewonerscontactavond vindt plaats van 19.00 tot 20.00 uur in de hal van het gemeentehuis. Inwoners van Papendrecht zijn van harte welkom om mee te praten en mee te denken over verbeteringen in hun wijk en andere zaken die in de directe woonomgeving spelen. Leden van de Werkgroep Wijkgericht Werken - waarin de vier wijkplatforms van Papendrecht, Westwaard Wonen, de wijkagent en de wijkcoördinator vertegenwoordigd zijn - ondersteunen bewoners met ideeën over de aanpak van wijkgebonden problemen. Tijdens de bewonerscontactavond zijn behalve de wijkcoördinator ook andere bij de materie betrokken medewerkers van de gemeente aanwezig. Vanaf 19.00 uur staan koffie en thee klaar.

Collecteren voor cultuur in de buurt voor je eigen vereniging

Papendrechtse culturele verenigingen/organisaties die mee willen doen met de Anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds kunnen zich melden bij de gemeente. Het fonds stimuleert culturele initiatieven binnen de regio door financiële ondersteuning. In 2006 vindt deze collecte plaats van maandag 15 mei tot en met zaterdag 20 mei. Een derde deel van de opbrengst van de collecte is bestemd voor de vereniging zelf. Geïnteresseerden kunnen zich voor 4 april aanmelden bij mw. L. van der Giessen (gemeente Papendrecht), telefoonnummer 078-6418829. Zij is bereikbaar op maandag en woensdag tussen 9.00 en 15.00 uur of via e-mail l.vdgiessen@papendrecht.nl