D66

Sophie in ´t Veld stelt een vraag aan de commissie over de samenwerking met jeugdorganisaties.

1. Hoeveel jeugdorganisaties voor de rechten van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transseksuelen zijn op de in 2005 door de Commissie georganiseerde conferentie "Youth takes floor" uitgenodigd? Hoeveel jeugdvertegenwoordigers van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transseksuelen hebben aan de conferentie deelgenomen?

2. Hoeveel katholieke, protestantse of andere religieuze jeugdorganisaties zijn op de conferentie "Youth takes floor" uitgenodigd? Hoeveel hebben er aan de conferentie deelgenomen?

3. Hoeveel bedroeg het aandeel van de vertegenwoordigers van religieuze jeugdorganisaties in het totale aantal deelnemers?

4. Heeft de Commissie een strategie om specifieke ondersteuning te bieden aan jeugdorganisaties die zich voor de rechten van minderheden inzetten?

5. Hoeveel financiële middelen zijn toegekend aan de Wereldjeugddag in 2005?

6. Hoeveel jongeren uit de Europese Unie hebben aan de Wereldjeugddag deelgenomen, geestelijken, vertegenwoordigers van katholieke organisaties en genodigden niet meegerekend? In welke verhouding staat dat cijfer tot het aantal deelnemers dat werd verwacht op het ogenblik waarop de beslissing tot toekenning van fondsen is genomen?

7-3-2006 16:37