CDA afdeling Gelderland


CDA tevreden over besluit rondweg Putten

07-03-2006

De CDA Statenfractie is tevreden over de afloop van het raadsdebat van 2 maart in Putten. Er is nu duidelijkheid over de wil van de raad van Putten om mee te werken aan de bestemmingsplan procedure voor de rondweg.

Deze rondweg is in het Gelderse Statenakkoord (onderschreven door CDA, PVDA, VVD en SGP) concreet vastgelegd.

Eerder was er in de commissie Ruimtelijke Zaken van Putten onduidelijkheid gecreëerd over de rondweg. ChristenUnie en Gemeentebelangen deden uitspraken als liever geen ei, dan een halve dop en dit is maar een halve rondweg. Het CDA stelt daar tegenover, dat bij het uitblijven van duidelijkheid, Provinciale Staten zullen besluiten om de voorbereidingen voor deze rondweg stop te zetten. Daarmee zouden Putten en de buurtschap Huinen absoluut niet gediend zijn.

De door de raad aangenomen motie verschaft nu duidelijkheid en de CDA Statenfractie zal serieus notie nemen van de brede wens in Putten om op termijn de doortrekking van de N303 naar Nulde te realiseren. Met dit besluit van de raad kan de provincie nu verder. De CDA fractie vertrouwt erop, dat de raad van Putten op een loyale manier aan de uitvoering van het voorliggende plan blijft meewerken.