Gemeente Helmond


---

Verkiezingen

Gemeenteraadsverkiezingen
Op dinsdag 7 maart 2006 vinden er in Nederland
gemeenteraadsverkiezingen plaats.
Helmond is één van de gemeenten die meedoen aan het experiment Stemmen in een willekeurig stemlokaal. Dat betekent dat u in Helmond zelf kunt kiezen in welk stemlokaal binnen de gemeente u uw stem uitbrengt. Op uw stempas staat wel het adres van een stemlokaal bij u in de buurt maar u bent niet verplicht om daar te stemmen. Als het u beter past om in een ander stemlokaal te stemmen dan kan dat.

Stemmen met een stempas
Om overal in Helmond te kunnen stemmen krijgt u geen oproepingskaart meer, maar een stempas. Die stempassen worden medio februari bij alle kiezers bezorgd door de postbodes van TPG. De stempas toont aan dat u gerechtigd bent om te stemmen. Zonder de stempas kunt u uw stem niet uitbrengen. Het is daarom van groot belang dat u de stempas niet vergeet mee te nemen.
Mocht u uw stempas kwijtraken dan kunt u t/m 4 maart 2006 een vervangende stempas aanvragen bij de Stadswinkel. Mocht u later uw "oude" stempas terugvinden dan kunt u daarmee niet stemmen; dat kan alleen met de nieuwe stempas.

Legitimatiebewijs
Neem bij het stemmen naast uw stempas ook een identiteitsbewijs mee (bijvoorbeeld paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). De voorzitter van het stembureau kan u hierom vragen.

Stemwijzer
Op maandag 6 februari wordt de Helmondse Stemwijzer gestart! Via deze website of via www.stemwijzer.nl kunt u vanaf die dag een persoonlijk stemadvies krijgen. De StemWijzer bestaat uit ongeveer 30 stellingen die gerangschikt zijn naar themas als veiligheid, wonen en milieu. De keuze van de antwoorden bestaat uit: eens, neutraal, oneens of overslaan. Ook kan er aangegeven worden in hoeverre een thema belangrijk wordt geacht. Op basis van de antwoorden wordt er dan een persoonlijk stemadvies verstrekt. Per stelling is ook te zien welke partij het best bij het gekozen antwoord past.

Informatie voor politieke partijen

Powerpoint presentatie "Verkiezingen gemeenteraad" (920 kB)
* Registratie Politieke partijen

* Kandidaatstelling

* Lijstencombinatie

Verkiezingen


* Gemeenteraad

* Kandidaatstelling

* Lijstencombinatie

* Presentatie
Verkiezingen

* Registratie

kandidaatstelling

Lijstencombinatie

---

| |