Ingezonden persbericht


DevDays 2006: presentaties en sprekers onder thema 'Ready to go!'

Grootste Microsoft-evenement voor ontwikkelaars op 7 en 8 maart in de Amsterdam RAI

Schiphol-Rijk, 27 januari 2006 - De DevDays 2006, het jaarlijkse Microsoft-evenement voor professionele softwareontwikkelaars in Nederland, vindt dit jaar plaats op 7 en 8 maart in de Amsterdam RAI. Onder het thema 'Ready to go!' mogen de bezoekers ditmaal meer informatie over nieuwe technologie en meer vooraanstaande sprekers verwachten dan ooit. De DevDays trekken jaarlijks circa tweeduizend zeer gespecialiseerde softwareontwikkelaars. Dit jaar mikt de organisatie op een stijging van zo'n 25 procent.

De DevDays zijn bedoeld voor professionele softwareontwikkelaars die diepgaand willen kennismaken met nieuwe Microsoft-technologieën. Het programma biedt previews van Microsoft Windows Vista en Microsoft Office 12 en uitgebreide presentaties over Visual Studio 2005, Visual Studio Team System, SQL Server 2005 en BizTalk Server 2006. DevDays 2006 beslaat twee dagen vanwege de vele producten die gepresenteerd worden en de talrijke sessies om IT-professionals inzicht te geven in de werking en de opbouw van de Microsoft-technologieën.

De sessies zijn onderverdeeld in Applicatietoepassingen (o.a. het bouwen van Office-oplossingen), Architectuur en Project Management (o.a. Microsoft Solution Framework, VSTS en Domain Specific Languages), Database (SQL Server 2005), Development (o.a. WinFX, programmeertalen en LINQ) en Webdevelopment (o.a. ASP.NET en ATLAS). Ook zijn er trainingen op het gebied van security en Windows Workflow Foundation. Het volledige programma, inclusief de sprekers, is te vinden op www.microsoft.nl/devdays.

De Experience Sponsors vormen een nieuw element van het programma. Deze innovatieve software ontwikkelaars verzorgen presentaties over creatieve en praktische toepassingen, gebaseerd op de nieuwe software. Verder bieden de DevDays traditioneel de gelegenheid tot verhelderende discussies in de wandelgangen en de mogelijkheid om temidden van vakgenoten informeel bij te praten met internationaal befaamde IT-development goeroes, waaronder Scott Guthrie van Microsoft Corp, Rafal Lukawiecki van Project Botticelli Ltd, Erik Meijer van Microsoft en Bob Beauchemin van SQLskills.

Inschrijven is mogelijk via www.microsoft.nl/devdays. Bij tijdige inschrijving kunnen deelnemers zichzelf verzekeren van plaatsen voor de verschillende diepgaande kennismakingssessies. Kaarten zijn op 7 en 8 maart ook verkrijgbaar aan de kassa, maar de capaciteit van de verschillende sessies is beperkt, dus vooraf inschrijven is zeker aan te raden.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is een bekend innovator op het gebied van software, diensten en technologie voor zowel zakelijk als persoonlijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan oplossingen en diensten die mensen en organisaties overal ter wereld in staat stelt hun ambities te verwezenlijken.