Gemeente Ambt Montfort


Afvalwegwijzer (snoeihout)

Snoeihoutaktie 7, 8 en 9 maart a.s.

Op dinsdag 7, woensdag 8 en donderdag 9 maart kunt u uw snoeihout door de gemeente terplekke gratis laten versnipperen of tegen betaling laten ophalen.

Het versnipperen van snoeihout (alléén takken dunner dan 12 cm.) is gratis. U dient dan wel de snippers in uw eigen tuin te gebruiken, of te composteren. De snippers worden niet meegenomen! Voor het ophalen en verwerken van een hoeveelheid snoeihout wordt van u een bijdrage van 22,69 gevraagd. U kunt uw snoeihout ook zelf naar het MilieuSorteerStation brengen. U betaalt dan 7,80 per 1 m³.

Indien u kosten wilt besparen bij het ophalen van snoeihout, dan kunt u zich eventueel samen met buurtgenoten aanmelden. Houdt u dan wel rekening met de maximale hoeveelheid van 4 m³ takken en 2 m³ wortels en stronken. Het hout wordt op het adres van de aanmelder opgehaald. Naar dit adres wordt ook de bevestiging en de rekening gestuurd.

De spelregels
Als u deelneemt aan de snoeihoutactie, dient u het snoeihout (niet gebundeld, takken in één richting) op dinsdag 7 maart om 7.30 uur ´s morgens op de oprit of aan de rand van de stoep te leggen. Zorg ervoor dat niemand hiervan hinder ondervindt.
Helaas is het niet mogelijk om het exacte tijdstip of dag kenbaar te maken wanneer uw hout wordt opgehaald. Dit is mede afhankelijk van de hoeveelheid aangeboden hout, inzet van personeel en materieel en van de weersomstandigheden.

Laat u het hout ophalen, dan mag u maximaal 4 m³ takken en 2 m³ stronken en wortels aanbieden. Laat u het hout ter plekke versnipperen dan mag u maximaal 4 m³ aanbieden.

Bladeren en ander tuinafval dat in de duobak past, wordt niet opgehaald. Dit tuinafval kunt u zelf composteren.

Aanmelden
Aanmelden voor de snoeihoutaktie kan tot en met 27 februari op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer 538888 of door het aanmeldingsformulier te downloaden en op te sturen vóór 24 februari 2006. Ook kunt u het kaartje opsturen (geen postzegel nodig) die u vindt achterop de kalender.

De volgende snoeihoutaktie vindt plaats op 25, 26 en 27 april 2006.