Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 044

datum: 3 maart 2006

Uitslagenavond verkiezingen op het Stadhuis

Op 7 maart aanstaande organiseert de gemeente een uitslagenavond. Deze vindt plaats in de hal van het Stadhuis. Vanaf 20.30 uur is iedereen die geïnteresseerd is in de resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen 2006 van harte welkom. Tijdens de avond staan natuurlijk de Amersfoortse uitslagen centraal. Daarnaast is er ook gelegenheid de landelijke uitslagen te volgen.Verschillende omroepen zijn de hele avond aanwezig. Zij zenden (delen van) de avond uit. De einduitslag wordt bekend gemaakt door de burgemeester van Amersfoort, mevrouw Albertine van Vliet-Kuiper.

Debat en analyses
Tijdens de uitslagenavond worden verschillende debatten gevoerd. Oud-deelnemers van de cursus politieke oriëntatie voor allochtone inwoners van Amersfoort geven hun visie op de Amersfoortse politiek. Zij doen dat onder leiding van Ingeborg Oostlander, Statenlid voor de Provincie Utrecht. Faouzzia Zaghdoud, communicatieadviseur bij de gemeente, praat met jongeren over hun wensen en verwachtingen ten aanzien van de stad en het nieuwe stadsbestuur. Verder bespreken zittende en (mogelijk) scheidende politici, lijsttrekkers, campagneleiders en andere hoofdrolspelers de Amersfoortse politieke en maatschappelijke situatie en wordt er een analyse gemaakt van de uitslagen van dat moment.

Muziek en poëzie
Naast debatten kent de uitslagenavond een klein cultureel programma. De onofficiële stadsdichter David van den Bosch geeft zijn dichterlijke visie op de verkiezingen. Het Trio Thijs Borsten zorgt voor de muzikale omlijsting.

Sluiting stemlokalen
De stemlokalen sluiten, zoals inmiddels gebruikelijk is, om 21.00 uur. Dat betekent dat de eerste resultaten vanaf ongeveer 21.30 worden verwacht. Het einde van de avond wordt uiteraard bepaald door het tijdstip van de einduitslag. Na deze bekendmaking vindt het finale lijsttrekkersdebat plaats.

Informatie: Ruth Gorissen, communicatieadviseur van de sector DIA, telefoon 033 469 44 60 of R.Gorissen@amersfoort.nl, Katinka Regtien, 06 52 47 51 94 of K.Regtien@amersfoort.nl Contactpersoon voor de pers tijdens de uitslagenavond is Esther Lans, 06 51 30 41 36


---- --