Anheuser-Busch Partners en Heineken overspoelen Rusland .....

Anheuser-busch international, inc.

Anheuser-Busch Partners en Heineken overspoelen Rusland met Bud

ST. PETERSBURG, Rusland, March 7 /PRNewswire/ --


- Heineken Rusland gaat het merk Bud brouwen, op de markt brengen en distribueren

Anheuser-Busch International, Inc. (NYSE: BUD)en Heineken Rusland zijn tot een overeenkomst gekomen, die Heineken in staat stelt het paradepaardje van Anheuser-Busch onder de merknaam Bud in Rusland te brouwen, te verkopen en te distribueren. Het brouwen begint de komende maanden in de Heineken Brewery LLC in St. Petersburg - een van de tien brouwerijen die Heineken in Rusland exploiteert. Bud zal verkrijgbaar zijn in flesjes van 330 en 500 ml.
en in blikjes van 500 ml. Het merk gaat ongeveer evenveel kosten als andere internationale premium bieren.

Bij het brouwen van Bud worden alleen de beste natuurlijke ingrediën-ten gebruikt, zoals gerstemout, rijst, hop, gist en water. Bud zal ver-krijgbaar zijn in kwaliteitsbars en -restaurants in de grote Russische steden, waaronder Moskou en St. Petersburg. Het merk zal ook off-trade en bij key accounts op deze markten verkrijgbaar zijn.

"Rusland is een van de vijf belangrijkste afzetgebieden voor bier ter wereld en is belangrijk voor onze internationale groeistrategie voor merk-ontwikkeling" zei Andrew J. Day, de vice-president internationale activi- teiten van Anheuser-Busch International, Inc. "Heineken heeft een uitstekend marketing- en distributiesysteem in Rusland en is net zo toegewijd als wij om het merk Bud in dit land op de markt te brengen. We hebben een sterke partner die ons kan helpen onze zaken op deze snel groeiende internationale biermarkt uit te breiden."

"Heineken Rusland heeft veel ervaring met het brouwen en de markthandel van internationale merken in Rusland,"zei Roland Pirmez, algemeen directeur van Heineken Rusland. "We zijn er zeker van dat het merk Bud prima past in onze bestaande merkenportefeuille. Op deze manier kunnen we onze positie in het snel groeiende drankvergunningensegment van de Russische biermarkt verstevigen."

Het partnerschap van Anheuser-Busch en Heineken in Rusland is niet de eerste brouw- en distributieovereenkomst die de twee internationale brouwerijen ondertekenen. Heineken brouwt ook Bud in Italië en distribueert het merk in Polen en op de Canarische Eilanden.

Redactionele informatie:

Anheuser-Busch is gevestigd in St. Louis en is een van de grootste brouwers ter wereld. Het is de grootste brouwer in de Verenigde Staten met een marktaandeel van 49 procent. Buiten de Verenigde Staten heeft Anheuser-Busch nog brouwerijen in Groot Brittannië en China, heeft het een aandeel van 50 procent in Grupo Modelo, de grootste brouwerij van Mexico en heeft het een aandelenvermogen in Tsingtao, de grootste brouwerij van China en in Compania Cervecerias Unidas in Argentinië. Voor meer informatie kunt u surfen naar www.anheuser-busch.com or www.budweiser.com.

Heineken Rusland omvat een groep van 10 niet-beursgenoteerde bedrijven die in verschillende delen van de Russische Federatie gevestigd zijn. Heineken NV verwierf de eerste brouwerij in 2002 in St. Petersburg (Heineken Brewery LLC), en vulde zijn portefeuille aan met bekende nationale merken als Bochkarev, Ohota en het geautoriseerde Beierse Löwenbrau. De locale productie van de Heineken- en Bucklerbieren begon in 2003. In juli 2005 werd Guiness Foreign Extra Stout geïntroduceerd, tegelijk met het exclusieve distributiecontract van Guiness en Kilkenny tapbier. In december 2005 lanceerde de Heineken Brewery LLC het merk Amstel in St. Petersburg. Andere brouwerijen die zich in 2004-2005 hebben aangesloten zijn: de Volga brouwerij in Nizhni Novgorod, de Shikhan brouwerij in Sterlitamak (Bashkortostaanse republiek) de Heineken brouwerij Siberië in Nowosibirsk, de Patra brouwerij in Jekatarinenburg, de Stepan Razin brouwerij in St. Petersburg, de Baikal brouwerij in Irkoetsk en de Ivan Taranov brouwerijen (ITB)in Kaliningrad, Novotroitsk en Khabarowsk. Al met al heeft Heineken Rusland 36 merken in zijn bestaande portefeuille. Door de aankopen verkreeg het bedrijf een sterke derde plaats op de Russische markt. Bij Heineken Rusland werken meer dan 9500 mensen.

Website: www.anheuser-busch.com
www.budweiser.com