29
30
31
/> Maart 2006

Gids Logis de France 2006 in heel nieuw jasje
Meer dan 3100 hotels, authentiek, culinair en Frans gastvrij

De nationale gids 2006 van Logis de France is vernieuwd en geheel in kleur. De gids bevat meer dan 3100 hotels met een uitstekende verhouding prijs/kwaliteit, ideaal om het authentieke Frankrijk
-culinair én gastvrij- te gaan ontdekken. Ze werd in Nederland gepresenteerd door chefs uit de Jura, een gastvrij culinair gebied, dat door Nederlandse toeristen zeer wordt gewaardeerd. Afbeelding De gids 2006 is in een nieuw jasje gestoken met veel kleur en een overzichtelijke en praktische adressenlijst. Een duidelijke informatie over de hotels en de restaurants en ingedeeld door middel van verschillende kleurcodes.

Heel handig
De symbolen die de services en faciliteiten aanduiden van het hotel staan uitgelegd op de uitklappagina van de gids.

Een nieuw formaat kreeg de routekaart: overzichtelijk, duidelijk en heel handig om als reiziger de weg te kunnen vinden.

Heel Frankrijk
De nieuwe editie van de Guide des Logis de France bevat 3138 hotel-restaurants, verspreid over heel Frankrijk. Wel 512 pagina's om Frankrijk te gaan ontdekken vanuit de kleine, knusse hotels die voor het merendeel zijn gelegen in dorpjes midden in de Franse streken. De hotels Logis de France bieden hun gasten een smaakvolle en authentieke keuken met de producten van de streek.

Strenge eisen
De Logis de France hebben in 2005 een nieuw kwaliteitsbeleid ingevoerd om de gasten een uitstekend comfort, een grote gastvrijheid en een kwalitatieve keuken te kunnen bieden. Ieder hotel voldoet aan de strenge kwaliteitseisen. D Afbeelding eze staan vermeld in een nieuw schema, waarin de hotels al naar gelang de categorie 1, 2 of 3 schoorsteentjes krijgen. De hotels worden gecontroleerd door bezoeken van externe en onafhankelijke organisaties.

Prijzen
De keten Logis de France biedt in 2006 wederom een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. De gemiddelde prijs ligt tussen EUR 51 en EUR 71 voor een kamer en tussen de EUR 17 en EUR 36 voor een menu. Voor halfpension betaal je gemiddeld tussen ca.EUR 53 en EUR 65 per persoon.

Jura
De nieuwe gids werd in Nederland gepresenteerd door een paar getalenteerde Logis de France chefs uit de Jura, een gebied met betoverende en gevarieerde landschappen, dat door de Nederlandse toerist zeer wordt gewaardeerd: lieflijke dalletjes ten noorden van de Dole, het blauwe mozaïek van de meren in de Bresse, de wijngaarden van Revermont, de Petite Montagne, gerimpeld door zijn bergtoppen, en natuurlijk ook Afbeelding e Haut-jura met zijn steile bergen en zijn vele stroompjes en watervallen en de lange reeks van compleet verschillende panorama's.

Eerste Logis
In 1950 kwam het eerste hotel Logis in de Jura: het "Grand Hôtel Ripotot" in Champagnole, dat tegenwoordig nog steeds een Logis is. Van de 120 hotels in de Jura zijn er 50 Logis de France met een totaal van circa 980 hotelkamers en een restaurantcapaciteit van meer dan 3500 personen.
De huidige directeur van de Logis in de Jura is Michel Bailly. Hij was meer dan 30 jaar eigenaar van een Logis de France in Pont de Poitte.

Jura culinair
Culinair kan de Jura zich in kwaliteit en diversiteit zeker metren metv de andere departementen. Bij ieder gerecht of gelegenheid, als aperitief of bij een dessert, past wel een wijn uit de Jura. De keuze is enorm: rode wijnen van de Pinot Noir en Trousseau, roséwijnen van Poulsard en droge witte Chardonnay en de bijzondere Savagnin wijnen.

Afbeelding Vin Jaune
Die laatste is vanzelfsprekend vooral beroemd als basis voor de bijzondere en mysterieuze Vin Jaune (links), de droge witte wijn van de unieke Savagnin druif, waarvoor al aan het begin van elk nieuw jaar in de Jura grote wijnfeesten met hoornblazers -'le percée du vin', foto boven- worden gehouden. En dan is er nog de zoete Vin de Paille, óók een beroemdheid.

Lekker stuk kaas
En bij een goede wijn hoort een lekker stuk kaas. Het karakter van de Jura vindt men terug in de smaak van zijn kazen, zoals in de kazen met de benaming Appellation d'Origine Contrôlée: Comté, Morbier en Bleu du Haut-Jura. Typische gerechten uit de Jura is de beroemde Coq au Vin Jaune of Coq aux Morilles. Maar beter dan er over te lezen is het al dit lekkers in de Jura zelfs te gaan proeven.

Arrangementen
Via de nationale reserveringscentrale van Logis de France kunnen er verschillende type arrangementen worden geboekt. Er is voor ieder wat wils. Een paar voorbeelden:


* Een weekend ontspanning en gastronomie in het gezellige en gastvrije hotel-restaurant du Bois Dormant, een gastronomisch hotel van grote kwaliteit.


* Ontstressen midden in de Jura in een kuurhotel in Salins les Bains


* Bezoek aan de karakteristieke stadjes van de Franche-Comté, op ontdekkingreis door de bijzondere natuur en naar de cultuur van de regio, met een overnachting in een door groen omgeven hotel Logis de France.