Dienstenbond CNV

Etos CAO van start!
07-03-2006

Recent zijn de onderhandelingen over de aanvullende Etos CAO Winkelbedrijf en de Etos CAO Distributie & Logistiek en Etos Kantoor van start gegaan. Tijdens deze eerste afspraak is er op informele wijze met elkaar gesproken over de wederzijdse wensen.

De Etos CAO staat in verbinding met meerdere CAOs. De CAO Drogisterijen wordt gevolgd voor het winkelbedrijf, de Supermarkt CAO geldt voor Distributie en Logistiek en de Albert Heijn Staf en Services CAO speelt een rol bij Etos Kantoor. Omdat deze CAOs kortgeleden zijn afgesloten kan nu pas gekeken worden naar de gevolgen voor de Etos CAOs. De huidige CAO is al op 30 juni 2004 afgelopen.

De vakbonden CNV Dienstenbond, FNV Bondgenoten en De Unie hebben voor de nieuwe CAO voorgesteld om aan u de mogelijkheid te bieden om vakbondscontributie uit het bruto loon te betalen. Dit levert een aardige besparing op. Daarnaast willen wij graag praten over hoe uw werkgever de levensloopregeling voor u zo aantrekkelijk mogelijk kan maken en zetten wij in op een verbetering van de kinderopvangregeling. Ook zijn in het eerste gesprek aan de orde gekomen het gezondheidsbeleid, scholingsbeleid en het kerstpakket.

Uw werkgever heeft aangegeven de CAO te willen afsluiten tot 31 maart 2007 en daarnaast zullen dezelfde loonsverhogingen worden doorgevoerd zoals in bovengenoemde CAOs al is afgesproken. De eerste aanpassingen van de salarisschalen hebben daarom al daadwerkelijk plaatsgevonden.

Omdat de beoordelingsgesprekken meestal plaatsvinden in periode 1 is het een wens van uw werkgever om de stappen in de schalen jaarlijks in periode 4 te laten plaatsvinden. Hiervoor zal een compensatieregeling komen.

In de Etos CAO Distributie & Logistiek en DC Kantoor is 5 mei nu nog een vrije dag. Uw werkgever wil hiervan af en zal met een voorstel komen. Ook is het een wens om voor de distributie een nieuw loongebouw in te voeren en hierbij een zg. instroomschaal voor nieuwe toetreders te creëren. Daarnaast kan mogelijk nog een voorstel verwacht worden om het kantoor personeel niet meer onder de Etos CAO te laten vallen, maar binnen Albert Heijn Staf en Services. Wij wachten nadere voorstellen van uw werkgever hierover af.

Mocht u aanvullingen hebben op onze voorstellen en/of opmerkingen over de huidige stand van zaken neem dan contact op met bestuurder Marten Jukema. Hij is te bereiken op tel.nr. 035-6460580 of per e-mail hilversum@cnvdibo.nl