Antonov Automatic Transmission

Published: 08:45 07.03.2006 GMT+1 /Source: Antonov plc /AEX: ANTO /ISIN: GB0000405349

Update over Patent inbreuk Toyota

Toyota heeft gedurende haar presentatie tijdens de Motorshow van Geneve duidelijk gemaakt hoe belangrijk haar Hybride driveline is, zowel kwalitatief als in verkoop aantallen.

Toyota vestigde veel aandacht op het milieu aspect en verwees naar een onderzoek onder 1.800 personen in de belangrijkste Europese markten. Dit onderzoek wees uit dat Toyota als nummer 1 werd aangemerkt op het gebied van milieu vriendelijke motor technologieën.

Zoals reeds eerder bekend gemaakt heeft Antonov Plc, de autotechnologie onderneming, in april 2005 een rechtsvordering tegen Toyota ingesteld bij de rechtbank van Düsseldorf, wegens schending van een van haar patenten. Het betreft de techniek die toegepast is in de driveline van de Toyota Prius en de Lexus RX400h. De claim beperkt zich niet tot een detail van het ontwerp maar behelst de gehele driveline.

Het verweer van Toyota inzake deze rechtvordering, heeft het management van Antonov gesterkt in haar vertrouwen ten aanzien van de kracht van haar vordering. Eind augustus 2006 zal de Duitse rechtbank uitspraak doen.

Tot op heden zijn er wereldwijd circa 250.000 hybride voertuigen verkocht die uitgerust zijn met de Toyota aandrijf techniek. Volgens publicaties verwacht Toyota voor 2006 een verkoop van 300.000 units; in 2010 verwacht men het aantal van 1 miljoen voertuigen per jaar te overschrijden.

Tevens heeft Toyota het product, waarin de gepatenteerde techniek van Antonov is toegepast, onder licentie aangeboden aan diverse andere grote autofabrikanten waaronder Ford.