Unilever NV


Voorstellen jaarlijkse algemene vergaderingen van aandeelhouders

07/03/2006 :

Unilever heeft vandaag aangekondigd dat zij in haar jaarlijkse algemene vergaderingen van aandeelhouders die worden gehouden op maandag 8 en dinsdag 9 mei 2006 voorstellen zal doen, waaronder de volgende:

Herverkiezing van uitvoerend bestuurders

1. Patrick Cescau
Kees van der Graaf
Ralph Kugler
Rudy Markham

2. Herverkiezing van niet-uitvoerend bestuurders

Antony Burgmans

Leon Brittan

Lynda Chalker

Wim Dik

David Simon

Jeroen van der Veer


3. Verkiezing van nieuwe niet-uitvoerend bestuurders

Charles Golden - Executive Vice President en Chief Financial Officer van

Eli Lilly and Company

Byron Grote - Chief Financial Officer van BP p.l.c.

Jean-Cyril Spinetta - Voorzitter / Chief Executive Officer van Air France-KLM S.A.

Kornelis (Kees) Storm - voormalig Voorzitter van de raad van bestuur van AEGON N.V.

De volgende bestuurders zullen aftreden na afloop van de jaarlijkse algemene vergaderingen van aandeelhouders:

Bertrand Collomb

Oscar Fanjul

Hilmar Kopper

1. Het bestuur de bevoegdheid te geven om met meer flexibiliteit de activa tussen de twee moedermaatschappen te verdelen en wijziging aan te brengen in de Deed of Mutual Covenants.
2. Ten behoeve van de transparantie en teneinde het onderliggende economisch belang van de gewone aandelen Unilever N.V. en de gewone aandelen Unilever PLC in de Unilever groep aan elkaar gelijk te stellen, wordt voorgesteld om:


* De gewone aandelen van N.V. te splitsen in drie gewone aandelen. De aandelen N.V. die in New York zijn genoteerd zullen eveneens in drie gewone aandelen worden gesplitst.

* De gewone aandelen PLC te consolideren op een basis van 9 voor 20. Als gevolg van de consolidatie zullen de ADR's van PLC, die momenteel bestaan uit vier aandelen Unilever PLC van 1,4 pence per stuk, voortaan bestaan uit één aandeel Unilever PLC van 3 1/9 pence.


1. De procedure voor bindende voordrachten af te schaffen, teneinde, met inachtneming van de noodzaak de eenheid van bestuur binnen N.V. en PLC te behouden, aandeelhouders in staat te stellen kandidaten voor benoeming tot bestuurder voor te dragen.

Meer details over bovenstaande voorstellen en de andere voorstellen die zullen worden gedaan aan de algemene jaarlijkse vergaderingen van aandeelhouders zullen worden opgenomen in de aankondigingen van de jaarlijkse algemene vergaderingen van aandeelhouders die op 29 maart 2006 worden gepubliceerd.

Unilever kondigde vandaag tevens aan dat zij heeft besloten de notering van de (certificaten van) gewone aandelen Unilever N.V. aan de aandelenbeurzen van Frankfurt en Zürich te beëindigen. De belangrijkste reden voor dit besluit zijn de lage handelsvolumes van de (certificaten van) gewone aandelen Unilever N.V. aan beide beurzen. Verdere aankondigingen over het beëindigen van deze twee noteringen zullen op termijn volgen.

De (certificaten van) gewone aandelen Unilever N.V. blijven genoteerd op Euronext Amsterdam en aan de New York Stock Exchange.

Gewonen aandelen Unilever PLC staan genoteerd aan de London Stock Exchange en aan de New York Stock Exchange.