Politie Hollands Midden

Datum: 7 maart 2006


---
Lisse Rijden onder invloed

De politie controleerde op dinsdag 7 maart rond 00.30 uur op de Heereweg een 48-jarige automobiliste uit Voorhout. De agenten stelden vast dat de vrouw gedronken had en hielden haar aan. Aan het bureau volgde een ademanalyse met als uitslag 565 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Politie vordert rijbewijs in

De politie controleerde op dinsdag 7 maart rond 03.00 uur op de Willem de Zwijgerlaan een 41-jarige automobilist uit Den Haag. De agenten stelden vast dat de man gedronken had en hielden hem aan. Aan het bureau volgde een ademanalyse met als uitslag 615 ug/l (limiet 220 ug/l). Het was voor de man de 4e keer sinds 2002 dat hij door de politie voor het rijden onder invloed werd aangehouden. De politie vorderde het rijbewijs van de man in waarna hij is ingesloten. Voor hem stonden namelijk nog twee vonnissen open met een totaal aan 14 dagen zitten.

Leiden Beroving van mobiele telefoon De politie heeft aangifte opgenomen van beroving van een mobiele telefoon. Een 44-jarige vrouw uit Leiden liep op maandag 6 maart, omstreeks 15.00 uur, op de Haarlemmerstraat als zij wil gaan bellen met haar mobiele telefoon. Op dat moment wordt haar telefoon uit haar hand gegrist en rent er een man van haar weg. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leiderdorp Controle over het stuur verloren De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding op de Zijldijk. Op maandag 6 maart, omstreeks 16.05, kreeg de politie de melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden tussen een fietser en een automobilist. Ter plaatse bleek een 39-jarige automobilist uit Leiden de controle over het stuur te zijn verloren nadat hij met zijn wiel in de berm terecht was gekomen. Vervolgens had hij terug willen sturen, maar was op het naastgelegen fietspad terecht gekomen. Daar reed juist een 33-jarige man uit Leiderdorp die door de automobilist geraakt werd. De ambulance heeft zich ontfermd over de fietser die met kneuzingen en schaafwonden naar het LUMC gebracht werd.

Gouda Geblindeerd door de zon De politie kreeg op maandag 6 maart, omstreeks 16.40 uur, de melding via de gezamenlijke meldkamer dat er een ongeval op de Hanzeweg had plaatsgevonden. Ter plaatse bleek een 78 jarige man uit Boskoop vanuit een uitrit de Hanzeweg oprijden. Hij had hierbij twee fietssters die op het kruisende fietspad reden niet in de gaten. De man verklaart geblindeerd te zijn door de zon waardoor hij de fietsster niet zag. De fietssters, een 30-jarige en 16-jarige vrouw uit Waddinxveen reden daarentegen op het fietspad bestemd voor het tegen verkeer. De 30-jarige vrouw kwam ten val en bezeerde haar been. Geen van beide hoefde naar het ziekenhuis.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --