Ingezonden persbericht


Persbericht

Landis+Gyr migreert volledige infrastructuur naar Adaptive VPN-oplossing van Equant

Vierjarige uitbreiding van het contract omvat nieuw netwerkontwerp, messaging-upgrade en nieuwe oplossing voor mobiele messaging

Amsterdam, 7 maart 2005 - Equant heeft een contractvernieuwing van vier jaar getekend met Landis+Gyr, de marktleider in ontwerp, productie en distributie van elektriciteitsmeters en bijbehorende apparatuur. Landis+Gyr implementeert een nieuwe Adaptive VPN-oplossing van Equant en breidt zijn contract uit met kantoren in vierentwintig landen, waaronder Nederland.

Door de overname van Landis+Gyr door de Australische Bayard Group was de communicatie-infrastructuur complex geworden. Equant herontwierp het netwerk van het bedrijf en hield daarbij rekening met nieuwe requirements. Landis+Gyr implementeerde een nieuwe oplossing die de strategische doelstellingen op één lijn bracht en het bedrijf in staat stelde kosteneffectiever te werken. Daarnaast verbeterde Equant de bandbreedte en vereenvoudigde het het netwerk.

Equant bouwde zijn bestaande homogene MPLS-oplossing om tot een Adaptive Network en vernieuwde de messaging-dienst, zodat ook mobiele messaging mogelijk werd. Daarmee kan het management snel en efficiënt reageren, onafhankelijk van plaats en tijd. Dat is belangrijk in een markt die veel nieuwe innovatieve meetoplossingen ontwikkelt. Ook is Landis+Gyr met de nieuwe communicatieoplossing klaar voor strategische toekomstplannen.

Belangrijke voordelen voor Landis+Gyr zijn:


* Het optimaliseren van de gehele communicatie-infrastructuur op Equant's geconvergeerde IP VPN-platform.
* Een compleet herontwerp van het bestaande MPLS-netwerk in een Adaptive VPN-oplossing voor meer flexibiliteit, kosteneffectiviteit en up-to-date technologie.
* Een messaging-upgrade naar Microsoft Exchange 2003.
* De integratie van mobility met het beheer van Blackberry-servers.
* Significante kostenbesparingen.

Het eerste contract dat Landis+Gyr in 2003 met Equant tekende had betrekking op zijn wereldwijde communicatie-infrastructuur en zijn platform voor messaging. De uitgebreide combinatie van netwerk, messaging, internettoegang, beveiliging en LAN-elementen met ondersteuning voor eindgebruikers, allemaal van één leverancier, gaf de doorslag om het contract te hernieuwen.

"In 2003 gaven we ons vertrouwen aan Equant omdat het de telecomleverancier was die het best tegemoet kwam aan onze behoeftes", zegt Gavin Dietz, chief information officer van de Bayard en Landis+Gyr Group. "Na het nieuwe ontwerp van onze communicatie-infrastructuur kunnen we bevestigen dat Equant zijn oplossingen volledig kan aanpassen aan onze complexere omgeving van vandaag."

"Dit nieuwe contract toont het succes en de ontwikkeling aan van de dienstenstrategie van Equant", zegt Serge Adam, managing director van Equant in Zwitserland. "We zijn erg blij om het nieuwe ontwerp te mogen leveren van de communicatie-infrastructuur van Landis+Gyr. Klanten zoals Landis+Gyr vragen van Equant om ze te helpen bij hun belangrijkste uitdaging: het aanpassen van technologie om zo de omzet en winst te verhogen, terwijl de kosten omlaaggaan en de klant tevreden blijft."

(425 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Landis+Gyr
Landis+Gyr is wereldwijd marktleider in het meten van elektrische energie en pionier in Advanced Metering. Het bedrijf, dat werd opgericht in 1896, richt zich in zijn rol als pionier en technologieleider op kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatie. Landis+Gyr biedt zijn klanten - de grootste energiebedrijven ter wereld - meters, meetsystemen en Advanced Metering-oplossingen, waaronder automatisch aflezen. Hittemeters, deiningscontrole-ontvangers voor load-management, prepayment-oplossingen voor elektriciteit en gas, IT-systemen voor dataverzameling en -verwerking en bijbehorende diensten completeren het productportfolio. Landis+Gyr heeft zijn hoofdkantoor in Zug, Zwitserland. De groep heeft 3.700 medewerkers in 35 kantoren in 29 landen over de gehele wereld, en heeft een jaaromzet van zo'n 495 miljoen euro.

Over Equant
Equant is een toonaangevende aanbieder van wereldwijde communicatiediensten voor multinationals. Equant combineert kennis op het gebied van netwerken met uitgebreide servicemogelijkheden om zo wereldwijde, geïntegreerde en aangepaste communicatiediensten te leveren voor essentiële processen van klanten. Equant levert duizenden topbedrijven het meest uitgebreide portfolio aan communicatiediensten en netwerkoplossingen, waaronder het toonaangevende IP VPN dat door 1.400 wereldwijde bedrijven gebruikt wordt. Equant, onderdeel van de France Telecom Group, gooit voortdurend hoge ogen bij marktonderzoeken naar klanttevredenheid onder grote bedrijven.

CONTACTPERSONEN:

Equant Netherlands BV
Mariena de Jager
+31 (0) 20 606 92 57
mariena.dejager@equant.com

LEWIS Benelux BV (PR-bureau)
Kim van Bokhoven
+31 (0) 40 235 46 00
kimv@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com