Ingezonden persbericht


Adaptec introduceert StorAssure voor continue gegevensbeveiliging

Automatische back-ups van klantgegevens op laptops en desktops

Londen - Verenigd Koninkrijk, 7 maart 2006 - Adaptec, Inc. (Nasdaq: ADPT), leverancier van toonaangevende storage-oplossingen, introduceert StorAssure Personal Edition. Deze gebruikersvriendelijke, kosteneffectieve software voor Continuous Data Protection (CDP) stuurt automatisch back-ups van bestanden van client-desktops of laptops naar een op het netwerk aangesloten Snap Server. StorAssure is automatisch actief op de achtergrond en slaat bestandswijzigingen direct op. De oplossing is ideaal voor particuliere gebruikers, kleine bedrijfjes en kantoren op afstand. Zij hebben de garantie dat hun waardevolle gegevens optimaal beschermd zijn.

De meeste kleine en middelgrote bedrijven maken geen consistente back-ups van klantgegevens op desktops en laptops van werknemers. Zonder gegevensbeveiliging of een strategie om deze bedrijfskritische informatie te achterhalen, lopen de gegevens van kleine en middelgrote ondernemingen voortdurend risico. "Gegevensbeveiliging wordt steeds belangrijker bij kleine en middelgrote bedrijven", zegt Brad Nisbet, programmamanager bij IDC. "Producten als StorAssure van Adaptec maken het back-up- en recovery-beheer stukken eenvoudiger."

Met de inzichtelijke configuratiewizard van StorAssure kunnen gebruikers snel de geautomatiseerde back-up van gegevens inschakelen en afstemmen op hun behoeften. Het gebruik van 'rules' stelt gebruikers in staat aan te geven welke bestandstypen moeten worden beveiligd op basis van applicatie of bestandstype, of zelf opgestelde include/exclude-lijsten. StorAssure ondersteunt ook het opslaan van verschillende versies van gewijzigde bestanden. Hiermee biedt de oplossing extra beveiliging tegen gecorrumpeerde bestanden of onbedoelde verwijdering. StorAssure is optimaal afgestemd op mobiele werknemers. Door automatische offline-logging, netwerkdetectie en energiezuinige eigenschappen is de oplossing zeer geschikt voor laptopgebruikers. Als een laptop zoekraakt of als bestanden per ongeluk worden verwijderd of gecorrumpeerd raken, begeleidt StorAssure de gebruiker tijdens het recovery-proces.

"Bedrijven worden zich er steeds meer van bewust wat het betekent als waardevolle gegevens op laptops en desktops van hun werknemers verloren gaan", zegt Mark Pollard, Vice-President Marketing van de Storage Systems and Solutions Group van Adaptec. "StorAssure biedt nu een oplossing waarbij het niet nodig is om IT-middelen te implementeren. Deze software beschermt data zonder dat iemand er iets van merkt. StorAssure is zo eenvoudig te gebruiken, dat gebruikers gegevens zelfstandig kunnen terughalen."

StorAssure is de meest recente aanvulling op het Adaptec-aanbod van software voor gegevensbeheer en -beveiliging. Inbegrepen bij deze oplossing is de NetVault-back-up- en recovery-software van BakBone en Server-to-Server Synchronization v2 (S2S) voor vereenvoudigde datareplicatie. Daarnaast biedt StorAssure Snap Enterprise Data Replicator (Snap EDR) hoogwaardige software voor datareplicatie binnen netwerken en gegevensbeheer.