C-it introduceert monitorsoftware EPO

EPO geeft beter inzicht in processen zowel binnen als buiten de ICT

ZUTPHEN, 20060307 -- C-it, The Early Warning Company, brengt nieuwe EPO monitorsoftware op de markt. EPO is intelligente en pragmatische beheersoftware waarmee organisaties al hun kritische processen kunnen bewaken. EPO is ontwikkeld vanuit de visie dat bewaken van de belangen van de organisatie effectiever is dan alleen bewaken op technische systeemcomponenten.


De EPO-software zorgt ervoor dat haperende werkprocessen direct zichtbaar worden voor beheerders én managers. EPO houdt door middel van een serie doeltreffende testen voortdurend systeemfuncties in de gaten. Met de centrale beheermodule krijgen organisaties eenvoudig zicht op de prestaties van hun diensten, onderliggende systemen en processen. EPO meet alleen de zaken die van belang zijn voor de organisatie en haar bedrijfsprocessen. Niet-relevante gegevens worden door EPO buiten beschouwing gelaten.

C-it introduceert nu drie business gebruiksvarianten van EPO:
- EPO Customer Care: helpdesksysteem dat het overzicht houdt in supportafhandelingen en klantcontacten. Voor elke organisatie die diensten levert.
- EPO Ketenbewaking: complete dienstenbewaking die bestaat uit beheer, waarschuwing, opvolging en rapportage.
- EPO Ruimtebewaking: bewaking van bedrijfskritische kantoor- en productieruimtes volgens het Early Warning principe waarbij ruimtes proactief en kosteneffectief worden bewaakt. EPO signaleert in combinatie met een andere ontwikkeling van C-it, de e-Nose, vrijwel elke verandering in luchtsamenstelling en meldt hoe kritiek de situatie is en gaat worden.

"Met deze nieuwe software biedt C-it beslissers binnen organisaties direct zicht op de status van vitale processen. Dit zijn bijvoorbeeld processen als orderverwerking, industriële productieprocessen of actuele supportafhandelingen. Daarnaast zullen financieel directeuren EPO waarderen om de functionaliteit op het gebied van Early Financial Warning", zegt Henny Oord, directeur C-it. "Organisaties krijgen met EPO beter zicht op bedrijfsprocessen waardoor directe kostenbesparingen op dagelijkse werkprocessen binnen handbereik komen, zowel op ICT-vlak als daarbuiten."

EPO heeft alle functionaliteiten die nodig zijn voor:
- businessbewaking
- ketenbewaking
- beheer op afstand
- ruimtebewaking
- Early Financial Warning
- Helpdesk / CustomerCare
EPO is volledig schaalbaar en werkt dus ook in alle combinaties van bovenstaande processen.
EPO beheert alleen de noodzakelijke objecten en/of processen. Het prijs- en licentiemodel is ook vanuit deze optiek vastgesteld, waardoor EPO juist geschikt is voor gebruik bij kleine tot middelgrote organisaties. EPO wordt gedistribueerd via een wederverkoperkanaal.

Voor managers binnen en buiten IT
De software is speciaal ontworpen voor gebruik door managers én ICT-specialisten, bijvoorbeeld voor algemeen en financieel directeuren die afspraken met hun klanten willen bewaken, voor procesmanagers en controllers die bewaking willen van hun interne processen of voor dienstenaanbieders die service op afstand willen verlenen. Ook voor helpdeskmedewerkers of procesmanagers die hun klantcontacten willen organiseren en helpdeskprocessen optimaal onder controle willen krijgen en houden is EPO uitstekend geschikt. Financieel directeuren of controllers krijgen dankzij EPO realtime bewaking van hun periodieke kengetallen en kunnen zo realtime bijsturen als dat nodig is. Gebouwenbeheerders of centrale systeembeheerders tenslotte hoeven hun ruimtes niet meer continu fysiek te controleren, want met EPO worden zij direct op de hoogte gesteld van veranderingen of potentieel gevaar.

Specificaties
EPO bezit een open architectuur en is zeer eenvoudig te implementeren naast bestaande beheer- en ERP-systemen. Daarmee heeft EPO bereikt dat het de "fun part" van open-sourcesoftware bezit en tegelijkertijd de zakelijke context van een ERP-softwareproducent biedt. Aan EPO Ruimtebewaking is een zogenaamde e-Nose gekoppeld die onder andere de geur van smeulende elektronica detecteert, vocht signaleert en temperaturen bewaakt of stroomstoringen en onder- of overspanning detecteert. De beheerinterface laat gebruikers een eenvoudig te lezen totaaloverzicht zien van de actuele toestand van alle bewaakte diensten, ruimtes en processen. Objecten worden hier door middel van zogenaamde 'wybertjes' weergegeven, die van kleur veranderen zodra de status van het betreffende object verandert. De complete EPO-software specificaties zijn te downloaden op www.TheEarlyWarningCompany.nl .

Over C-it
C-it, The Early Warning Company, is een Nederlandse onderneming, gevestigd in Zutphen die Early Warning Systemen ontwerpt op basis van innovatieve ICT-toepassingen. C-it levert beheerdiensten op ICT- en niet-ICT-systemen. Van daaruit ontwikkelde C-it het monitorconcept EPO, dat onder meer beheer op afstand mogelijk maakt en zorgt dat IT-afdelingen van bedrijven niet reactief maar ultra-effectief kunnen gaan werken. Bovendien is C-it ontwikkelaar van de e-Nose, een elektronische neus die verandering in luchtsamenstelling detecteert. Zie ook www.TheEarlyWarningCompany.nl.




Ingezonden persbericht