Gemeente Dinkelland


Afdeling PBC, team Communicatie

PERSBERICHT

Van: Birgit Boode
Datum: 7 maart 2006

Gemeente dinkelland staat in beginsel positief tegenover vestiging Huize Edgar in De Marke

De gemeente Dinkelland staat in beginsel positief tegenover het verzoek om Huize Edgar (ook bekend als Huize @dgar), thans gevestigd in Agelo, te verplaatsen naar De Marke in Deurningen.

Toelichting

Medio oktober 2005 ontving de gemeente Dinkelland van een groot aantal verontruste bewoners van Deurningen brieven waarin de zorg kenbaar gemaakt werd omtrent de beoogde huisvesting van ex-gedetineerden door de Stichting Exodus Twente in De Marke. Op 19 oktober 2005 heeft de Stichting Exodus Twente door middel van een persbericht laten weten de Twentse gemeenten tot 1 juli 2006 in de gelegenheid te stellen om een geschikte huisvesting aan Stichting Exodus Twente te bieden. Mocht dit niet gebeuren, dan zou De Marke in gebruik worden genomen om ex-gedetineerden te huisvesten.

Op 13 februari jl. hebben de eigenaren van De Marke samen met de exploitanten van Huize Edgar te Agelo zich tot het college gewend met het verzoek om Huize Edgar te mogen verplaatsen naar De Marke. Huize Edgar houdt zich bezig met 24 uurs opvang van jongeren tot 18 jaar. Deze jongeren worden geplaatst door diverse instanties. Zij vangen kinderen op die op de wachtlijst staan van reguliere instellingen. Huize Edgar heeft 24 uur professionele begeleiding. Totaal gaat het hier om maximaal 11 jongeren die gehuisvest moeten worden.

Omdat het hier om een sociaal-maatschappelijke doelgroep gaat, staat het college van B&W van de gemeente Dinkelland in beginsel positief tegenover een verplaatsing van Huize Edgar van Agelo naar De Marke. De voorwaarde die het college hierbij stelt is dat de leiding van Huize Edgar gehuisvest wordt in de naastgelegen bedrijfswoning.

Het college van B&W ziet deze recente ontwikkeling niet als een belemmering, maar eerder als een stimulans om verder te zoeken naar een geschikte locatie ook binnen Dinkelland waar de cliënten van Stichting Exodus Twente gehuisvest kunnen worden.

Procedure

Ten behoeve van het gebruik door Huize Edgar van De Marke moet vrijstelling worden verleend van het bestemmingsplan Buitengebied van de voormalige gemeente Weerselo. De procedure die hiervoor gevolgd moet worden houdt in dat een ieder gedurende een periode van 14 dagen de gelegenheid krijgt om tegen het ontwerp-besluit bezwaar in te dienen


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met burgemeester Willeme op telefoonnummer 0541 854 108.


---- --