Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

7 Maart 2006

Laren - Auto in sloot door gladheid Een 36-jarige automobiliste uit Ruurlo is maandagmorgen rond 08.50 uur met haar auto in een droge sloot terecht gekomen. De vrouw reed met haar auto over de Kattendaal. Op een gegeven moment wilde zij een erf oprijden en raakte daarbij door de gladheid van de weg. Ze botste tegen een paaltje en kwam met haar auto in de sloot terecht. De vrouw bleef ongedeerd.

Laren - Doorgereden na aanrijding

Een onbekend gebleven bestuurder van een jeep met daarachter een veewagen is maandagavond doorgereden na een aanrijding. Een 40-jarige automobilist uit Laren reed rond 19.00 uur over de Buisweerdweg richting Laren. Ter hoogte van de brug kwam de jeep hem met groot licht tegemoet rijden. De Larenaar zag de jeep met de veewagen wel erg dichtbij komen en week uit, maar een aanrijding was niet meer te voorkomen. De bestuurder van de jeep heeft nog wel vaart geminderd maar is verder gereden, zonder z'n gegevens uit te wisselen. De bestuurder uit Laren had behoorlijke schade. Er moest een kapotte band verwisseld worden, de spiegel was eraf gereden en er zat op verschillende plaatsen lakschade. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van de jeep, zodat beide partijen de zaak netjes kunnen afhandelen.

Zutphen - Politie treft gestolen scooters aan

Bij de politie werd maandagavond (6/3) rond 21.00 uur gemeld dat er vanaf de Van Hallstraat twee blauwe Peugeot scooters waren weggenomen. Ongeveer een half uur later kwam er melding dat een inwoonster uit Zutphen een scooter in het water had zien liggen aan de Ir. Lelystraat. De politie ging op onderzoek uit. Eén scooter lag inderdaad in het water, de andere scooter lag een eindje verderop op het voetpad. Van beide scooters waren de voorkappen eraf gehaald. De politie kon een 16-jarige Eefdenaar mededelen dat zijn scooter terecht was. De andere eigenaar is nog niet bekend bij de politie. De politie verzoekt de andere scootereigenaar aangifte te doen.

Zutphen - Dubbele pech

Terwijl een 44-jarige Zutphenaar maandagmorgen (6/3) rond 09.40 uur in de stoel lag bij de tandarts aan de Prinses Marijkelaan, werd zijn jas doorzocht door een onbekende man die de wachtkamer was binnengeslopen. De tandartsassistentie overliep de onbekende man, die direct de benen nam. De tandarts en zijn assistentie renden de mag achterna, terwijl de patiënt verdoofd achterbleef in de behandelstoel. Helaas konden ze de man niet aanhouden. Het gaat om een man van ongeveer 40-45 jaar oud. Hij droeg een gebreide muts in de kleuren beige/roze/paars. Verder droeg hij een kort beige jack en een vale zwarte broek. De patiënt ontdekte na de behandeling dat zijn mobiele telefoon was weggenomen.

Zutphen - Jeugdigen doorverwezen naar preventieproject

De politie heeft maandag (6/3) twee jeugdigen uit Zutphen doorverwezen naar een jeugdpreventieproject. De twee zijn op de Dr. de Visserstraat zonder enige aanleiding over de auto van een 23-jarige Zutphenaar gelopen. Het gevolg was, dat het dak van de auto ingedeukt was. Familie van de auto-eigenaar zag maandagmiddag de jongens over de auto lopen en waarschuwde de politie. Zij werden aangehouden en worden door-verwezen naar een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel getroffen zal worden. Verder zullen ze vandaag excuses gaan aanbieden en moet de schade vergoed worden.

Terwolde/Nijbroek - Controle in 60-km zone

Naar aanleiding van klachten hebben agenten maandagmiddag (6/3) een snelheidscontrole gehouden op de Bandijk in Terwolde. Het betreft hier een 60-km zone. Drie bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km. In Nijbroek reden maandagmiddag op de Vaassenseweg 10 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 60 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km. Deze bestuurders kunnen een boete tegemoet zien.

Zutphen - Inbraak in school

In een school aan de Diesterstraat werd afgelopen weekend (3/3-6/3) ingebroken. Men wist binnen te komen door een ruit te vernielen. Binnen werd een kluis opengebroken. Weggenomen werd een onbekend geldbedrag. De politie is een onderzoek gestart.

Twello - Geen gordel

De politie heeft maandag (6/3) bij controles op verschillende locaties in Twello 13 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. De politie gaat deze maand extra controleren op het dragen van de autogordel.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Anton de Ronde, tel. 055 - 548 6062

---- --