Ingezonden persbericht


Persbericht

BVO Training Center biedt gecertificeerde Cisco Trainingen aan

Nieuwegein, 7 maart 2006 --- BVO Training Center biedt nu alle gecertificeerde Cisco Trainingen aan. Hierdoor kunnen ook sterk gespecialiseerde cursisten bij de ICT-opleider terecht.

BVO Training Center kan alle Cisco trainingen verzorgen, waardoor het cursisten mogelijk wordt gemaakt regelmatig specialistische trainingen van Cisco te volgen. "Het is ons doel een zo breed mogelijk scala aan opleidingen te bieden zodat iedere IT-er of IT-gebruiker bij ons terecht kan. Cisco hoort zonder twijfel in ons rijtje thuis", stelt Rik Boelhouwer van BVO.

De ICT-opleider is hiertoe een samenwerking aangegaan met Cisco Learning Solution Partner Fast Lane. Sinds september jongstleden is een uniek concept door deze partij in de markt gezet. Het bedrijf bundelt met behulp van het Open Partner Rooster samen met haar partners kleine aantallen cursisten in een gemeenschappelijk en onafhankelijk rooster. "Een training voor twee mensen valt namelijk niet te organiseren. Daarnaast zijn bepaalde productlijnen van Cisco niet volumineus genoeg", zegt Herman Goedman van Fast Lane.

Fast Lane voert zowel klantspecifieke opdrachten als Open Partner Rooster opdrachten voor BVO uit. Boelhouwer somt de voordelen van klantspecifieke trainingen op: "Tijdens deze trainingen kan speciale aandacht besteed worden aan de specifieke klantsituatie, ook kunnen bepaalde onderwerpen meer aandacht krijgen dan andere en kan de training op locatie gegeven worden."

"In Nederland worden ongeveer 2.500 mensen per jaar Cisco gecertificeerd", schat Goedman. "Op het moment nemen we een stijging in het aantal Cisco-trainingen waar."

Over BVO Training Center

BVO Training Center is een belangrijke ICT-opleider voor automatiseringsspecialisten en IT-gebruikers. Het bedrijf verzorgt trainingen voor systeembeheer, programmering, internetontwerp en Microsoft-toepassingen, zowel in standaard- als in maatwerktrajecten. Het bedrijf is in 1991 opgericht en heeft veel opzien gebaard met het trainingsprogramma Bootcamp, een cursusversneller die niet alleen leidt tot veel tijdwinst, maar ook tot aanzienlijk lagere kosten. BVO was indertijd de grondlegger en pionier van dit leersysteem. Momenteel maakt het bedrijf een sterke groei door. Het bedrijf heeft in 2005 de omzet met 50% kunnen laten groeien. BVO Training Center is Microsoft Gold Partner en een gecertificeerde opleider voor Linux en Cisco. In samenwerking met Hogeschool NOVI biedt BVO tevens de kopstudie Informatica aan. Kijk voor meer informatie op www.bvo.nl.

Over Fast Lane Benelux

Fast Lane is Cisco Certified Learning Solution Partner (CLSP) met vestigingen in Europa, het Midden Oosten, Australië/Nieuw Zeeland en de USA. Fast Lane Benelux biedt een compleet portfolio met opleidingen voor alle Cisco certificeringen. Daarnaast is Fast Lane een NetApp Authorized Education Partner. Het businessmodel van Fast Lane is gebaseerd op een hechte relatie van Fast Lane met haar partners: organisaties die zich bezighouden met IT-opleidingen. IT-opleiders hebben de laatste jaren geopereerd in een neergaande markt: de gemiddelde klasbezetting is gedaald, en daarmee ook de winstgevendheid. Daarnaast zijn de vragen uit de markt complexer en breder geworden. Hierdoor nemen de investeringen voor de opleider toe en wordt de beschikbare technische expertise schaars. Fast Lane brengt opleiders bij elkaar: door krachten te bundelen ontstaan nieuwe mogelijkheden. Zie

Ingezonden persbericht