Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

7 maart 2006

Borculo - hond overleden na aanrijding

De politie zoekt contact met de eigenaar van een zwarte grote auto met dakrails die maandagmiddag (6/3) op de Poortstraat een hond heeft aangereden. Het dier is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. De aanrijding gebeurde omstreeks 16.50 uur toen de bestuurder vanaf de Scheylaan richting het centrum reed en het dier plotseling de weg opliep. Misschien heeft de bestuurder de aanrijding niet gemerkt, maar hij wordt toch verzocht contact met de politie op te nemen via 0900 - 8844.

Eibergen - fiets beschadigd bij aanrijding

De politie zoekt contact met de bestuurder van een groene personenauto en eventuele getuigen van eden aanrijding die maandag (6/3) omstreeks 07.55 uur plaats vond op de Parallelweg/Stationsweg in Eibergen. Een 14-jarig meisje uit die plaats reed op de fiets richting het centrum. Zij zag van rechts enkele auto's over de Beltrumseweg naderen en ondanks het feit, dat zij voorrang had reed de groene auto door en raakte haar wiel. Gelukkig kwam zij niet te vallen, maar raakte haar fiets wel beschadigd. Zij heeft de politie in kennis gesteld en via deze oproep wordt de bestuurder gevraagd zich te melden.

Eibergen - inbraken in auto's: doe altijd aangifte

In de nacht van zondag (5/3) op maandag is er ingebroken in auto's die geparkeerd stonden in een tweetal parkeerkelders van appartementencomplexen aan de Koningin Wilhelmina-straat en de Nieuwstraat. Bij beide complexen is men nog aan het bouwen en bij de kelder aan de Nieuwstraat is een schot vernield om binnen te komen, bij de ander is het nog onduidelijk. In de kelders is in ieder geval in 4 auto's ingebroken en heeft men onder meer de audioapparatuur gestolen. De politie adviseert benadeelden om altijd aangifte te doen. Mogelijk, dat in het onderzoek duidelijkheid komt en dan kan de politie de zaken voegen. Soms bekennen verdachten dergelijke feiten, maar weet men niet meer precies waar een kraak werd gezet. Als de politie geen aangifte heeft, staat zij met lege handen. Benadeelden kunnen op eenvoudige wijze via www.politie.nl aangifte doen. De politie heeft deze auto-inbraken in onderzoek.

Eibergen - onder invloed en geen rijbewijs

De politie heeft maandagavond (6/3) laat een 35-jarige man ut Winterswijk aangehouden voor het rijden onder invloed. De politie kreeg rond 23.35 uur een melding dat er iemand kennelijk onder invloed op de weg van Groenlo richting Eibergen reed. De auto werd aangetroffen bij een camping aan de Winterswijkseweg en toen de bestuurder de politie in de gaten had wilde hij er lopend vandoor. Na een korte sprint werd hij aangehouden en op het politiebureau blies hij 2.0 promille. Zijn rijbewijs was reeds ingevorderd, dus deze handeling bleef achterwege, wel wordt er proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Neede - diefstal auto-emblemen

De politie heeft via internet al twee aangiften van inwoners aan de Magnoliastraat gekregen, waar in de nacht van vrijdag (3/3) op zaterdag auto-emblemen zijn gestolen. De politie adviseert om altijd aangifte te doen en in dit geval vraagt zij ouders om eens een babbeltje men hun zoon te maken als deze "verzamelaar" is. Het blijkt iedere keer weer, dat de auto-emblemen voor jongeren net zo aantrekkelijk zijn als de gouden ring voor een ekster, maar er zijn altijd gedupeerden !

Doetinchem - hennepkwekerij ontdekt na lekkage

De politie heeft maandagmiddag ((6/3) aan de Caenstraat een hennepkwekerij ontdekt, nadat zij waren uitgerukt voor een melding over wateroverlast. Bij de woning waar een leiding lek moest zijn, werd op aanbellen niet gereageerd en de politie besloot een raampje te forceren. De lucht die hen toen tegemoet kwam, was voldoende voor de agenten; alweer een hennepkwekerij ! De hele woning, woonkamer en slaapkamers stonden vol met hennepplanten. In de hal stonden de dozen met stekjes al weer klaar en in totaal werden er zo'n 2100 planten in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie direct vernietigd. De lekkage werd snel ontdekt en de kraan dichtgedraaid. De stroom bleek illegaal te zijn afgetapt en met hulp van andere agenten werd de hele woning ontmanteld. Een onderzoek naar de huurder loopt nog.

Varsselder - gevaarlijk rijgedrag

De politie heeft maandagmorgen (6/3) rond 08.15 uur een 26-jarige man uit Gendringen bekeurd. De politie kreeg via automobilisten meerdere meldingen over een automobilist die over de N 816 richting 's Heerenberg reed. Onderweg haalde hij ondanks de hevige sneeuwval met hoge snelheid het verkeer in, terwijl hij ook nog geen verlichting voerde. Onder Azewijn trof de politie de man en wees hem op zijn rijgedrag en bekeurde hem vervolgens omdat hij ook geen autogordel droeg..

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --