Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

07 maart 2006

't Harde- Autoambulance gekanteld Een 24-jarige vrachtwagenchauffeur wilde op maandag (06-03) rond 22.20 uur op de A28 een autoambulance inhalen, bestuurd door een 39-jarige man uit Appelscha. Tijdens het uitwijken naar links botste hij tegen de achterzijde van de autoambulance. De aanhanger raakte daardoor los van de auto en belandde in de middenberm waarbij de lading (zijnde een personenauto) losschoot en eveneens in de berm belandde. Beide bestuurders bleven ongedeerd. De aanhanger met lading moest worden weggesleept.

Epe - Fietser gewond

Een 57-jarige fietser uit Epe raakte gewond toen een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 43-jarige plaatsgenote, door de gladheid op zijn weghelft terechtkwam en hem aanreed. Het ongeval gebeurde op maandag(06-03) rond 07.25 uur op de Zuukerweg.De fietser liep een hoofdwondje en een lichte hersenschudding op.

Harderwijk - Paard schrikt: fietsster gewond

Een 17-jarige fietsster uit Ermelo raakte op maandag (06-03) rond 16.20 uur gewond op het fietspad van de Harderwijkerweg. Het meisje reed met een aantal vriendinnen op het fietspad toen een amazone, een 22-jarige Harderwijkse, uit tegenovergestelde richting naderde. Schijnbaar schrok het paard van de fietsers en sprong opzij waardoor de fietsster kwam te vallen. Ze werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Harderwijk - Ruzie om parkeerplaats

Een 16-jarige Nunspeetse raakte op maandag (06-03) rond 15.55 uur gewond aan haar voet bij het "reserveren" van een parkeervak bij het ziekenhuis aan de Wethouder Jansenlaan. Een 56-jarige automobilist uit Lelystad kwam als eerste bij de parkeerplek en verzocht haar plaats te maken. Toen zij weigerde, reed de man met een laag tempo het vak in waarbij hij het meisje raakte. Ze ging voor onderzoek naar de EHBO en heeft aan het avontuur een gekneusde voet overgehouden. De automobilist kan voor genoemde overtreding een boete tegemoet zien.

Hattem - Drankrijder

Een 41-jarige automobilist uit Zwolle bleek bij een politiecontrole op dinsdag (07-03) rond 00.30 uur op de Burg.Moslaan onder invloed van alcohol. De man blies 2,4 promille. De politie nam zijn rijbewijs in en maakte proces-verbaal op.

Heerde - Inbraak in drie auto's

Op een parkeerplaats aan de Eperweg werd op maandagavond (06-03) ingebroken in drie auto's. De dader verschafte zich toegang door het inslaan van een ruit. Ontvreemd werden onder meer een laptop, een mobiele telefoon en een navigatiesysteem.

Wezep - 33 bestuurders te snel

De politie heeft aan 33 bestuurders een boete uitgereikt ivm het overschrijden van de maximum snelheid. De controle vond plaats op maandagmiddag (06-03) op de Rondweg. Er werden 262 passanten gecontroleerd. De hoogste snelheid bedroeg 75 km per uur waar 50 km is toegestaan.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --