Ingezonden persbericht


Persbericht

Kensington wijst MKB op noodzaak van fysieke beveiliging

~ 94% van midden- en kleinbedrijf heeft te maken gehad met verlies van laptops, slechts 13% geeft prioriteit aan fysieke beveiliging ~

Houten, 7 maart 2006 - De overgrote meerderheid van het midden- en kleinbedrijf in Europa - zo'n 94% - heeft te maken gehad met diefstal van bedrijfslaptops. Dit blijkt uit onderzoek van IDC* onder 200 Europese IT-managers en netwerkbeveiligingspecialisten. Slechts 13% van deze MKB's onderneemt actie tegen laptopdiefstal en zet fysieke beveiliging van mobiele apparatuur hoog op de agenda.

Het onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Kensington, toonaangevend fabrikant van computeraccessoires, laat zien dat tweederde van de MKB's in de afgelopen zes maanden te maken heeft gehad met laptopdiefstal en dat slechts een zeer klein deel - zo'n 5% - van deze gestolen laptops ooit wordt teruggevonden.

"Door het hoge percentage laptopdiefstallen, is het duidelijk dat kleinere bedrijven dit verschijnsel serieus moeten nemen en dus ook maatregelen moeten nemen om laptops te beveiligen," aldus Robert de Vries, sales en marketing manager Kensington Benelux.

Hoewel de ondervraagde IT-managers zich goed bewust zijn van de waarde van data op bedrijfslaptops, blijkt dat slechts 15 procent van het beveiligingsbudget aan de fysieke beveiliging van mobiele apparatuur wordt besteed. De helft van de ondervraagden gaf aan dat zij verwacht dat de uitgaven voor fysieke beveiliging in 2006 met vier procent omhoog gaan.

Alle respondenten gaven aan dat de data op de laptops is beveiligd door middel van een wachtwoord. "Hoewel MKB's beseffen dat hun laptops gemakkelijk gestolen kunnen worden, lijken ze te denken dat een wachtwoord voldoende is om de data te beschermen. Jammer genoeg houdt een dergelijk wachtwoord een vastberaden dief niet tegen als hij de computer wil hacken. De beste manier om ervoor te zorgen dat gevoelige data niet zomaar in de verkeerde handen terecht komt, is door in de eerste plaats te zorgen dat het apparaat zelf niet gestolen kan worden," vervolgt de Vries.

Driekwart van de ondervraagden gaf aan de beveiligingsprocedures al minimaal twee jaar niet meer te hebben herzien. Kensington waarschuwt kleinere bedrijven dat zij zich bewust moeten worden van het belang van fysieke beveiliging van hun IT-hardware en dat zij zich ervan moeten verzekeren de juiste beveiligingsmaatregelen te gebruiken. Het bedrijf biedt een gratis beveiligingsaudit aan voor midden- en kleinbedrijven die een email sturen naar securityaudit@kensington.com

(387 woorden)

*) Het onderzoek is gehouden onder organisaties met 50 tot 550 werknemers in dienst in september 2005. Het onderzoek is in de UK, Frankrijk, Duitsland en de Benelux gehouden.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Kensington Europe
Al meer dan twintig jaar ontwerpt Kensington Europe innovatieve producten naar de wensen van computergebruikers thuis, op het werk of onderweg. Kensington Computer Accessoires verenigt creativiteit met bruikbaarheid en eenvoud om gebruiksvriendelijke en handige hulpmiddelen te bieden voor mobiel werken.

Kensington biedt intussen meer dan 300 toonaangevende technologische accessoires. De MicroSaver Notebook Security Cable van Kensington is nog steeds de industriële standaard. Kensington biedt daarnaast een complete lijn van notebook tassen en ergonomische bureau accessoires, waaronder verbindingsstukken en beeldschermfilters.

Kensington's producten zijn erop gericht het leven van de mobiele werker gemakkelijker te maken. Daarnaast zorgen zij ervoor dat de productiviteit van bedrijven gemaximaliseerd wordt en dat hardware beveiligd is als er niemand op kantoor is.

Het hoofdkantoor van Kensington Europe is gevestigd in Aylesbury, Engeland. Het Benelux kantoor bevindt zich in Houten. Kensington Technology Group is de technologische divisie van ACCO Brands, Inc. Kijk voor meer informatie op de Kensington website: www.kensington.com .

Voor meer informatie, fotomateriaal of test exemplaren kunt u contact opnemen met Cathelijne van den Bosch of Ilona de Bok van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: + 31 (0) 40 235 46 00 Fax: + 31 (0) 40 235 46 01 E-mail: cathelijnev/ilonadb@lewispr.com Web: http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Kensington kunt u contact opnemen met Julie Vrij van Kensington: Tel: +31 (0)30 634 60 60
E-mail: julie.vrij@kensington.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 23
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com