Gemeente Weert

7 maart 2006

Grote groep in actie

AANSLUITEN BIJ 'BEWEEG BEWUST' IN KEENT EN MOESEL KAN NOG

We bewegen te weinig, maar niet altijd! Een grote groep 55-65 jarigen uit de wijken Keent en Moesel heeft namelijk het tegendeel bewezen. Maar liefst 110 buurtbewoners zijn samen met wethouder Peeters op 22 februari uitermate sportief bezig geweest, tijdens de fitheidstest bij de start van het project 'Beweeg Bewust'. GeĂŻnteresseerden kunnen zich nog voor diverse groepen inschrijven.

Van knijpkracht tot lenigheid en van gewicht tot lengte, zo'n beetje alles is getest, gemeten en gewogen. De reacties van de deelnemers liegen er niet om. Enthousiaste en gezellige geluiden hebben gedurende de hele dag sporthal Moesel gevuld. Wie graag met het 'Beweeg Bewust' programma mee wil doen; het kan nog!

Ontdekkingsreis
Beweeg bewust neemt de deelnemers, dit keer 55-65 jarigen van de wijken Keent en Moesel, mee in de gevarieerde wereld van beweging. Er is voor ieder wat wils, 15 weken lang. Plezier in bewegen daar gaat het om bij 'Beweeg Bewust', lachen is immers ook een sport. Wanneer we iets leuk vinden, houden we het ook vol! Met buurtgenoten samen een uurtje per week onder deskundige begeleiding op sportieve ontdekkingsreis, klinkt voor velen dan ook niet verkeerd. En na die 15 weken? U kunt meedoen aan het vervolgprogramma van 'Beweeg Bewust' of natuurlijk zelf op eigen initiatief aan de slag gaan met uw favoriete sport. Mogelijkheden genoeg!

Meedoen?
Er hebben zich inmiddels ruim 60 mensen opgegeven voor het introductieprogramma van Beweeg Bewust. Wilt u ook graag meedoen? Wees er dan snel bij, vanaf 8 maart gaan de eerste twee groepen van start. Er zijn nog enkele plaatsen vrij in de groep op woensdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur. De twee andere groepen starten zaterdag 18 maart van 9.00 tot 10.00 uur en van 10.00 tot 11.00 uur. In beide groepen zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. De kosten voor het introductieprogramma zijn E 40,-.

Contact
Voor meer informatie of opgave voor het programma kan men contact opnemen met Henny Gooren van de GGD Noord- en Midden-Limburg, tel. (077) 8504837, hgooren@ggdnml.nl.

2006.039 FS


---- --